Louis Vuitton keert terug naar het match racing zeilgebeuren

Louis Vuitton CupEnkele maanden nadat Louis Vuitton het geruzie in de America’s Cup niet langer kon aanzien en de samenwerking stopzette, heeft het Franse luxe ledermodemerk aangekondigd weer in de wereld van de zeilregatta’s te stappen.
In januari-februari 2009 gaan ze een groot match racing evenement organiseren in Auckland, Nieuw-Zeeland. De Louis Vuitton Pacific Series zoals ze gaan noemen, zijn geboren.

Deze Louis Vuitton Pacific Series zullen mee georganiseerd worden door de autoriteiten van Nieuw-Zeeland, door de stad Auckland en door Emirates Team New Zealand. Volgens woordvoerder Bruno Troublé “is het geenszins de bedoeling om in concurrentie te treden met de America’s Cup".<

Alle zeilteams die reeds in het verleden meededen aan een Louis Vuitton Cup, sinds 1983 de voorbereidingsronde voor de eigenlijke America’s Cup, zijn uitgenodigd om in Auckland een reeks wedstrijden te varen van 31 januari tot 14 februari 2009. De organisatoren verwachten 6 syndicaten. Er zijn elke dag 3 races gepland en er zal telkens een up-and downwind parcours worden afgelegd, net als tijdens de America’s Cup. Alle teams zullen zeilen met de boten van Emirates Team New Zealand. Op het eind zal een gloednieuwe, speciaal voor dit evenement ontworpen trofee worden uitgereikt.

De eerste minister van Nieuw-Zeeland, Helen Clarke, was zeer opgetogen over deze organisatie: “Nieuw-Zeeland is zeer blij deze regatta te mogen verwelkomen. Auckland met zijn mooie haven en zijn dynamische inwoners gaat er voor alle zeilliefhebbers en toeristen zeker een fantastisch spektakel van maken.”
Afspraak eind januari 2009!

Bron: Sail-World en Louis Vuitton
Foto: Carlo Borlenghi

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: