18 MaxFun 25’s strijden vanaf vrijdag in Medemblik om Klassekampioenschap 2008

SixtiesAanstaande vrijdag, morgen 19 september, gaat het Klassekampioenschap van de MaxFun 25’s weer van start. Voor maar liefst 18 MaxFun 25 teams, met hier en daar enkele Olympische toppers aan boord, heeft wsv Bestevaer een programma samengesteld van drie dagen racen en bijhorende gezelligheid (met o.a. de traditionele steigerborrel en een klassediner) vanuit het Regattacenter in Medemblik.

Waar in andere seizoenen je je geld nog bijna blindelings op de Maxsolution van o.a. voormalig X99 wereldkampioen Walter Geurts kon zetten, is dat dit jaar iets minder vanzelfsprekend. Het seizoen 2008 is bij de MaxFun 25’s al van bij de start uiterst competitief en de Maxsolution heeft nog niet kunnen domineren, zoals zij dat in voorgaande seizoenen vaak wel deed. Geurts en co. zullen er waarschijnlijk alleen maar harder van gaan zeilen en blijven dus favoriet, maar ze mogen sterke competitie verwachten.

Scherpe concurrentie in de MaxFun 25 vlootScherpe concurrentie in de MaxFun 25 vlootNaast de reguliere toppers van dit seizoen is namelijk, na enige tijd afwezig te zijn geweest, ook de Freewind weer terug en deze outsider is gezien haar gelegenheidscrew bepaald geen outsider meer. De Olympische 470 zeilers Sven en Kalle Coster zullen de felrode Freewind samen met o.a. eigenaar Verschoor de sporen gaan geven en gezien hun indrukwekkende reeks in Qingdao zal ze dat ongetwijfeld al snel goed af gaan.

Tijdens het NK zullen verder 5 (!) ‘rookie’ teams om de Rookie Trophy strijden, die aangeboden wordt door More Marine.

Na zondag weten we meer!

Harm Tiddens

Organisator: http://www.wsvbestevaer.nl
Meer info: www.maxfun25.com

Foto’s: www.fotoboot.nl / Valentijn van Duijvendijk

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: