Rolex X-35 Wereldkampioenschap 2008 start volgende week in Italie

  • Author: Guy C.
    Date: vr, 19/09/2008 - 00:21
    Tags:

X-35 vlootMet maar liefst 54 deelnemers uit 10 verschillende landen is het X-35 Wereldkampioenschap de grootste internationale X-35 eenheidsklasse wedstrijd sinds haar lancering in 2006. Met Rolex als officiële partner en de Yacht Club Italiano als organisator kan men nu al spreken van een zeer prestigieus evenement. Hierbij dient de omgeving van Cala Galera in Toscanië van 22 tot 28 september 2008 als schitterende achtergrond.

De verschillende X-35’s zullen in Italië arriveren langs de weg op een truck of gewoon op eigen kiel via de zee. Ze komen van Frankrijk, Spanje, Griekenland, Turkije, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland en Rusland.. Bijna 1 op 4 van alle gebouwde X-35’s zullen aanwezig zijn op het 2e Wereldkampioenschap. Het is duidelijk dat dit een zeer actieve eenheidsklasse is welke nog steeds aan het groeien is.

Van de vele in 2008 gevaren X-35 one design wedstrijden, was het Europese Kampioenschap in Duitsland één van de grootste. Christian Groth uit Denemarken werd daar de overall winnaar. Ook in het Scandinavische Kampioenschap gehouden tijdens de X-Yachts Gold Cup in Kopenhagen stond hij op het podium. Een andere favoriet is Thorkild Juncker van Groot-Brittannië, die de beste was van 25 X-35’s in de Copa del Rey in Mallorca.

Uit Nederland staan 8 deelnemers op de inschrijvingslijst: Yellow Rose van Midde de Bruijn, Who’s Next van Alwin van Daelen, Waikabubak van Hans Kuiper, Quantum Racing Holland van Nicholas Bol, Muzyka van G.F. Warburg, Loyola X van Ewond Van Bennekom, Just 4 Fun van Albert Kooijman en Drs. X van Simon Anink. We wensen hen alle succes toe.

Programma
Maandag 22 september: meeting en controle veiligheidsuitrusting
Dinsdag 23 september: registratie en openingsceremonie
Woensdag 24 september: schippersontmoeting en om 12u00 start eerste race
Donderdag 25 september: 11u00 start races
Vrijdag 26 september: 11u00 start races
Zaterdag 27 september: 11u00 start races en om 19u30 prijsuitreiking
Zondag 28 september: reserve dag, mochten er minder dan 6 races gevaren zijn

www.x-35klasse.nl
Foto: OKPress

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: