Team Delta Lloyd vervolledigt de Volvo vloot in Alicante

Team Delta LloydTeam Delta Lloyd onder leiding van de Ier Ger O’Rourke is veilig gearriveerd in het Spaanse Alicante, anderhalve dag voor de officiële opening van de Race Village. Het team heeft net de 6 dagen durende oversteek van Cork volbracht, en daarmee de vereiste 2’000 Nm kwalificatietest zonder probleem doorstaan.
Het is het laatste team van de vloot van 8 Volvo Open 70's dat de haven van Alicante binnenvaart.

Team Delta Lloyd heeft nog veel voorbereidingswerk voor de boeg, maar schipper Ger O’Rourke heeft er alle vertrouwen in dat ze performant aan de eerste etappe van het evenement zullen starten: “Ik verwacht niet dat we super competitief voor de dag gaan komen in het eerste leg, want we hebben nog veel te leren over deze boot. Maar vanaf leg 2 en 3 zullen we zeker op snelheid zijn.”

Openingsceremonie vrijdagavond

Ondertussen worden in Alicante de laatste voorbereidingen getroffen voor de openingsceremonie van de Race Village, die vrijdagavond plaatsvindt. De poorten van het dorp gaan open om 19u30 en de ceremonie begint om 20u00 lokale tijd. De vloot van de 8 deelnemende jachten aan de Volvo Ocean Race wordt verwacht deel te nemen aan een parade in het bassin palend aan het Race Dorp, één voor één, onder begeleiding van door het team gekozen muziek.

Daarna worden de teams voorgesteld aan de naar alle waarschijnlijkheid talrijk opgekomen toeschouwers. De organisatie verwacht toch zowat 12’000 bezoekers voor deze ceremoniële avond, welke zal worden afgesloten met een spectaculair vuurwerk, waarbij meer dan 1 ton explosief kijkplezier de lucht zal worden ingeschoten.

De 10e editie in een notedop

De Volvo Ocean Race 2008-2009 is de 10e editie van deze marathon der oceanen. Het startschot wordt gegeven in het Spaanse Alicante op 4 oktober 2008 voor een in-port wedstrijd. Voor het eerst in zijn bestaan doet de Volvo Ocean Race Azië aan. In zowat 9 maanden zijn er zo een 37’000 zeemijlen te overbruggen, waarbij 11 maal aan land wordt halt gehouden. Het is daarmee ’s werelds meest vooraanstaande zeezeilrace voor professionele zeilteams.

www.volvooceanrace.org
Foto: Dave Kneale / Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: