Super-maxi jacht voor Team French Spirit

De gedachte dat de 33e America's Cup alsnog een multi-challenger event wordt, speelt inmiddels bij veel teams. Het geschil tussen ALINGHI en Oracle is echter nog niet afgerond, het hoger beroep loopt momenteel nog bij het Amerikaanse Supreme Court. En ondertussen zal naar alle waarschijnlijkheid de Louis Vuitton Pacific Serie volgend jaar februari plaatsvinden in Auckland. Ondertussen blijft Team French Spirit volop bezig met haar voorbereidingen en boekt gestaag voortgang.

De FRENCH SPIRIT ONE is in 2003 volledig opgebouwd uit carbon-fiber door de Boat Speed scheepswerf in Australië. Het design van Hugh Welbourn, komt aardig dicht in de buurt van de toekomstige America´s Cup meetregels:
- bootlengte 29 meter
- masthoogte 35 meter
- grootzeiloppervlak 300 m2
- spinnakeroppervlak: 600 m2
- 20 bemanningsleden

Met de FRENCH SPIRIT ONE zullen in de winterperiode van 2008-2009 verschillende trainingsprogramma’s worden opgezet. In Saint-Tropez wordt nieuw talent getoetst en krijgt iedereen de mogelijkheid kennis te maken met het bijna 30 meter lange jacht. Dit alles gebeurt onder leiding van Philippe Presti, Bertrand Pacé en Mathieu Richard.

“Het is een belangrijke voorbereiding voor ons team. Met deze super-maxi wordt alles concreter, zowel voor de bemanning als voor toekomstige partners”, aldus Marc Pajot. “Dit weekend zijn we naar Marseille geweest om mee te doen aan de Juris’ Cup, van 29 september tot 4 oktober bij de Voiles de Saint-Tropez”.

Meer informatie: www.teamfrenchspirit.com
Copyright : Thierry Seray

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: