Bredenaar Michiel Curvers Belgisch kampioen 2008 Spirou zeilen

Spirou klasseDe 14-jarige Bredenaar Michiel Curvers heeft zich op de Spuikom in Oostende tot Belgisch kampioen 2008 zeilen in de Spirou-klasse gekroond. Op het einde van de negen reeksen hield hij één punt over op Jasper Simoens en vijf op Theophan Némoz. De strijd om de Belgische titel zeilen bleef uiterst spannend tot op het einde. “We moesten negen reeksen varen. Ik won er drie van, werd drie keer tweede en één keer derde”, vertelt winnaar Michiel Curvers.

Spannend slot

In de twee andere reeksen kon hij zijn kansen niet verdedigen door een gebroken mast. Gelukkig voor de jonge zeiler werden de twee slechtste noteringen geschrapt in de eindafrekening. “De beslissing viel in de allerlaatste reeks. Ik moest absoluut winnen om kampioen te worden maar zat in volle finale nog in tweede stelling. Ik heb er alles moeten uithalen maar het is gelukt.”

Sebbe Godefroid

Michiel Curvers is aan een sterk seizoen bezig. Zo behaalde hij vijf overwinningen in de optimist-klasse, waar hij normaal altijd in vaart, en een top-vijftig op het EK in Italië. Michiel trots naast Spirou-peter Godefroid Michiel trots naast Spirou-peter Godefroid Daarnaast was hij ook derde op het Belgisch kampioenschap optimist-zeilen.

“Normaal gezien vaar ik nooit in de Spirou-klasse maar omdat het een grote wedstrijd was die door mijn team WOS in mijn eigen gemeente Bredene gevaren werd besloot ik toch eens mee te doen. Dat je het dan kan afmaken is super”, legt Michiel uit, die niet van plan is nu resoluut over te stappen naar de spirou-klasse.

Hoe het voelt om bij de beste jonge Belgische zeilers te horen? “Dat is leuk natuurlijk maar de weg is nog lang. Het tofste was dat ik de beker uit handen van Sebastien Godefroid kreeg. Als je dan zoveel applaus krijgt van de mensen dan doet je dat wel iets hoor.”

Philip Curvers

www.spirousailors.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: