WK Laser SB3: Deelnemers maken zich op voor de laatste finaleraces

Vandaag (vrijdag) gaat het erom spannen. De silver & gold fleets zijn sinds donderdag onderling aan het strijden om de eerste titel wereldkampioenschap Laser SB3 in Dun Laoghaire, Ierland. Licht weersomstandigheden zorgden de afgelopen dagen voor moeilijke tactische keuzes en eisten enorme precisie bij het sturen. In totaal moeten vijf finaleraces gevaren worden alvorens de winnaar bekend zal zijn.

Donderdagmorgen werden de zeilers nog aan de kant gehouden. Lichte bries kon niet verhelpen dat ochtendmist het zicht van de zeilers ontnam. Uiteindelijk werd iedereen toch door de wedstrijdleiding verzocht om zich op het water te begeven voor de eerste races. Kennis van de stroming van Dublin Bay, gecombineerd met minder dan acht knopen wind, bleek cruciaal. Zeiler Jerry Hill wist cruciale informatie bij een Hobie Dragoon zeiler te achterhalen die veel in de baai gezeild had.

"We hadden er absoluut voordeel bij", aldus Hill. "De informatie over naar noord stromend tijd zodra de wind in dit kwadrant aanwezig is, klopte precies. Dat het uitbetaalde zagen ze gedurende de race doordat ze diverse boten inhaalden. Op dit moment leidt Craig Burlton in de gold fleet, Tim Cork op zijn beurt in de silver fleet. Met nog 3 races voor de boeg is nog niets beslist.

Meer informatie: www.sb3worlds2008.com
Foto's: Copyright Gareth Craig/www.fotosail.com

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: