X-35 Wereldkampioenschap 2008: ze zijn er met z'n 54 aan begonnen

WK X-35Na een druk bezochte briefing op woensdagochtend gingen in Monto Argenario, Italië, 54 X-35's 's ochtends het water op voor hun eerste wedstrijd van het Wereldkampioenschap 2008. Nadat de eerste race was afgebroken kwam er rond 13 uur een steady noord-westelijk wind van 10 a 12 knopen opzetten en werd er om 14 uur opnieuw gestart. De Italiaanse boten L'Irascibile, Tixelio en Lelegain legden beslag op de eerste plaatsen. De Engelse Cool Runnings kwam als vierde over de lijn.

De tweede race werd gewonnen door Nic Bol met Quantum Racing Holland gevolgd door Tixelio en de Immac X uit duitsland. De mooie zeilomstandigheden stelden het race commitee in staat staat om nog een derde race te houden. Deze wedstrijd werd wederom gewonnen door Nic Bol. Pietro Nicolini's Ave Maria en Cool Runnings finishten als tweede en derde.

De stand na drie races:

1. Cool Runnings
2. Quantum Racing
3. L'Irascibile

10. Just4Fun
14. Drs X
18. Who's Next
23. Loyola X
27. Yellow Rose
50. Waikabubak

Foto en info: www.x-35klasse.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: