Met BMW Oracle zijn nu al 23 zeilteams geinteresseerd in de LV Pacific Series

LV TrofeeLouis Vuitton heeft afgelopen vrijdag bevestigd dat 23 zeilteams zijn geïnteresseerd in haar onlangs voorgestelde nieuwe evenement, de Louis Vuitton Pacific Series, die zouden doorgaan in Auckland vanaf februari volgend jaar. Van die teams hebben er reeds 7 hun inschrijvingsrechten betaald, waaronder BMW Oracle. En onder die 7 teams zijn er 5 die reeds eerder deelgenomen hebben in de ‘oude’ Louis Vuitton Cup, de voorronde van de America’s Cup.

Die 5 teams zijn Emirates Team New Zealand, BMW Oracle Racing, K-Challenge, Mascalzone Latino en Shosholoza. Naast deze teams zou binnenkort nog een Italiaans en nog een onbekend team hun deelname bevestigen. Yves Carcelle, voorzitter van Louis Vuitton, is zeer opgetogen over de snelle interesse die werd getoond. Hij stelt dat het de bedoeling is “de AC teams zo vlug mogelijk terug op het water te krijgen”.

Het is bijna exact 25 jaar geleden, van 26 september 1983, dat de 12 m JI Australia II een einde stelde aan 132 jaar Amerikaanse dominantie in het meest prestigieuze zeilevenement dat we kennen. En nu blijkt dat die strijd om de oudste sport trofee nog steeds de harten in de zeilwereld sneller doet slaan. “Er is enorm veel interesse in een multi-challenger regatta met werelds beste teams die het onder strikte regels onder elkaar uitvechten, op het water”, vond ook Russell Coutts. De CEO van BMW Oracle Racing heeft verder ook gesteld dat hij in elk geval ‘naar huis komt’ om voor zijn team te sturen in deze regatta.

Bron: Louis Vuitton en BMW Oracle Racing Media

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: