Goese Sas Trophy 2008 werd vooral een zoektocht naar wind

Goese Sas TrophyDit weekend werd wederom zwaar gestreden voor de eeuwige roem aan het Goese Sas. De steigerbar op zaterdag werd veelvuldig gefrequenteerd om de uren zoektocht naar wind te compenseren.
Het begon zaterdagochtend nochtans veelbelovend met 60 deelnemers voor een parcourtje van 16 mijl langsheen de tonnen. De touringklasse kende een eerste rak naar Wemeldinge alwaar via enige capriolen voor Kats diende gedraaid te worden naar de finish. Twee boten wisten zich bijzonder te onderscheiden.

Het team van de visse en Sanka, door om 14 uur het finishcomite te verblijden met hun komst…en dan was het wachten en wachten…tot helaas buiten tijd, maar met een gewaardeerde en geapprecieerde verbetenheid, om 18 uur en enkele minuutjes Archiroe en Shamrock door de lijn kwamen.

In de wedstrijdklasse werd constant haasje over gespeeld totdat Rinus de Jonghe met zijn wemeldinges en de Mentaquilibrium de lokale kennis uitspeelde tegen X en Antilope. Een geweldige remonte via Kats van de Untouchables maar helaas viel ook in dit veld de wind weg.

Na een avondje met een Belgische en Nederlandse Top DJ, die ook wel eens wedstrijdvaren , kwam het comité met een bang hartje de dijk op. De Oosterschelde was één grote spiegel gehuld in mist. De uitstelwimpel werd gehesen in afwachting van een rondje vaarwater van circa 6 mijl.

Bij de eerste windstreep werd niet getwijfeld en werd de procedure prompt in gang geschoten. Wederom een groot tactisch steekspel waar wij Bojangles met de immer jonge Piet en Mie helemaal voorin aantreffen. Het moet gezegd, de opties aan de benedenton waren cruciaal. Maar ook hier ging de wind noch even 60° graden shiften om dan toch aan te wakkeren tot 6 knopen. De deelnemers konden zeilen, eindelijk!

Vedett en zon compenseerden windtekortVedett en zon compenseerden windtekortDe Pepper had genoeg proviant ingeslagen en wist met een puike prestatie de Antilope voor te blijven. Het comité wenst nogmaals elke deelnemer te danken voor zijn aanwezigheid en hoopt dat iedereen volgende editie terug van de partij is. De wegval van wind bezorgde ons plaatsvervangende schaamte maar wij hopen dat de Vedett en de zon iets goedmaakte.

Comité

Info en uitslagen op www.goesesastrophy.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: