X-35 Wereldkampioenschap 2008 in Italie, de ontknoping

X-35De laatste dag van het WK 2008 X-35 in Italië werd gevaren in perfecte weerscondities. De ochtend begon met een O-NO wind tussen 16 en 18 knopen. De eerste race, die om 11.15 uur van start ging, werd gedomineerd door drie boten. Deze voerden een spannende strijd en finishten duidelijk voor de rest van het veld. Uiteindelijk ging Cool Runnings met Jochem Visser als tacticus als eerste over de lijn. Tweede werd Celox van Achim Griese (zilveren medaille winnaar in de Star tijdens de olympische spelen van L.A. 1984). De Sberressa met Francesco De Angelis werd derde.

Voor de tweede race, die om 13.00 uur startte, was de wind afgenomen tot 12 a 14 knopen. Hier wist Nic Bol met Quantum Racing beslag te leggen op de eerste plaats. Gevolgd door de twee italiaanse boten L’Irascibile en Ave Maria.

Na 10 races in vier dagen is de nieuwe wereldkampioen X-35 bekend:

1.L’Irascibile, Alberto Signorini 46 ptn
2.Foxy Lady Atlantica Sistemi, Antonio Sodo Migliori 69 ptn
3.Cool Runnings, Mark Richmond 75 ptn
4.Lelagain, Alessandro Solario 78 ptn
5.Quantum Racing Holland, Nicholas Bol 82 ptn

12.DRS X, Simon Anink
13.Just4Fun, Albert Kooijman
18.Who’s Next, Alwin van Daelen
27.Yellow Rose, Hidde de Bruijn
34.LoyolaX, Ewoud van Bennekom
48.Waikabubak, Hans Kuiper

Bos Gerben
Info en foto: www.x-35klasse.nl en www.yachtclubitaliano.it

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: