8 Uren Oosterschelde als ruig de boeken in

De 8 Uren Oosterschelde 2008 is er een om in de boeken te schrijven. De weergoden gaven de zeilers een schitterende zeildag cadeau: een dikke 5 Bft met uitschieters naar 7 uit zuidelijke richting. De winnende schepen waren duidelijk goed voorbereid en op de hoogte van de lokale situatie. Zij kozen namelijk voor een start bij de Zandkreek waar na de start maximaal geprofiteerd kon worden van afgaand water.

In de toerklasse zonder spi legde de Freja van Fred Vandekerckhove de meeste mijlen af en werd daarmee ook eerste. De toerklasse met spi was voor de Splendid X van D. Florussen. Zij hebben in 8 uur 60,5 mijl op de teller gezet. In de ORC klasse was het de Lady of de Dawn van Daan van Doorn die de hoogste ogen gooide. Een afstand van 63,1 mijl leverde hem de eerste plaats op.

Het grootste deel van de deelnemende schepen finishte tussen kwart voor en 10 minuten over 6. De mannen en vrouwen op de La Gavina van T. van Gurp wisten de 8 uur het best te benutten. Zij finishten slechts 3 seconden vóór zes. De wisselschaal voor de best presterende watersport vereniging ging dit jaar naar WV Noord Bevenland.

Voor een volledig overzicht van de uitslagen en de banen van de winnende jachten kunt u kijken op: www.8urenoosterschelde.nl Foto's zullen in de loop van de week worden toegevoegd op de website.

Voor diegenen die volgend jaar (weer) mee willen doen kunnen de datum vast noteren: 5 september 2009

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: