MaxFun 25's klokken 19+ knopen tijdens de Zuiderzee Regatta 2008

ZZr Loading SystemsAfgelopen weekend is vanuit de KNZ&RV te Muiden weer de Zuiderzee Regatta gevaren. Twee dagen lang windkracht 6 en bij de MaxFun 25’s werden dus weer hoge snelheden geklokt. De opmerkelijke hoeveelheid zeewier kon het zeilfeestje niet verstoren, omdat alle teams er af en toe last van leken te hebben. De laatste wedstrijd werd wegens te veel wind niet gestart en dus werd na 5 wedstrijden (en 1 aftrek) de eindstand opgemaakt.

Sixties wint nipt voor Maxsolution

De ‘Sixties’ van de KR&ZV De Maas behaalde met 1 punt voorsprong nipt de eindoverwinning, voor de ‘Maxsolution’ van Walter Geurts en direct daarachter de mannen van de ‘18+’. Op de 4e plek eindigde de ‘Maximizer’ van John de Vaan. De nagelnieuwe MXTC (een prachtig bootje van de hand van het Duitse ‘Race 2 Win’) had weinig last van kinderziektes, want die haalde vers uit het pakpapier bij haar debuut onder de zware omstandigheden een gelijk aantal punten als de Maximizer, maar eindigden de laatste race achter hen, en dus werden ze vijfde.

Voor de Jaarranking deden de Sixties en Maxsolution goede zaken. In de Rookie Cup kan de titel de mannen van de Elsa bijna niet meer ontgaan, maar voor de Cooling Down Races (de laatste voor de Ranking en Rookie Cup) worden weer veel Rookie teams verwacht.

NK MaxFun 25; Medemblik 19, 20 en 21 september

Over twee weken staat het NK op het programma voor de MaxFun 25’s. Het belooft een felle strijd te worden om de titel bij Medemblik. Er worden rond de 20 MaxFun 25’s aan de start verwacht en de verschillen in de klasse zijn, zeker in de (brede) top, tegenwoordig erg klein.

www.maxfun25.com
Foto: www.fotoboot.nl (zeker gaan kijken, want er zijn spectaculaire foto's te bewonderen !)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: