Hans Horrevoets Memorial Trophy gaat dit jaar door op zondag 26 oktober

Hans HorrevoetsAan boord van de ABN AMRO 2 begon Hans Horrevoets in 2006 aan de Volvo Ocean Race. Totdat een vernietigende golf zijn droom wreed beëindigde. In de nacht van 18 mei 2006 spoelde Hans, net 32 geworden, op de Atlantische Oceaan van boord en overleed hij. Hij liet zijn vrouw Petra van Rij en dochters Bobby en Kit na. Sinds dit tragische voorval doet de familie er alles aan om de nagedachtenis aan Hans levendig te houden. En wat kan hem beter eren dan een zeilwedstrijd in Drimmelen waar het voor de sympathieke zeiler allemaal begon?

Deze zeilwedstrijd is een zogenaamde vrijebaan wedstrijd. Er dienen een aantal boeien gerond te worden in een vrije volgorde. Vorig jaar won de Jee, een J-22, van Hans Brochus de Trophy. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er dit jaar in meerdere klassen gevaren. Elke klasse krijgt dan een eigen baan toegewezen, men vaart voor een eigen klassement. Men hoopt verder ook een mooi veld met open boten aan de start te krijgen.

De tijden van de winnaars van elke klasse worden vervolgens met de Langstone-Correctie (gemiddelde berekende tijd (in sec) grootste groep/gemiddelde berekende tijd eigen groep x eigen berekende tijd/100) met elkaar vergeleken en daar rolt dan de overall-winnaar uit welke de Trophy in ontvangst mag nemen.

Opgeven kan via de website van WSV-Drimmelen: www.wsv-drimmelen.nl of bij de havenmeester. Kosten bedragen € 5 en men vraagt graag in te schrijven voor maandag 20 oktober.

Palaver : 10:30 uur Clubhuis WSV-Drimmelen (Marinaweg 31 4924 AD Drimmelen)

INFO : Nico Karper
Email : n.karper

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: