Volvo Ocean Race: winst voor Ericsson 4 tijdens de Singapore In-Port-Race

Ericsson 4Geen gemakkelijke klus vandaag tijdens de In-Port-Race in Singapore. Een atypische wedstrijdbaan, ingesloten door heel wat commerciële gebouwen, moest eerst worden vrijgemaakt van nogal wat drijvende obstakels. Maar op het einde van de dag was toch alweer het team van Ericsson 4 die met de pluimen gingen lopen. In het algemeen klassement verstevigen ze hun leiding. De deelneming van Team Delta Lloyd hing tot op het laatst aan een zijden draadje.

De Nederlanders wisten toch hun kiel op tijd te repareren en verschenen met hun opgelapte VO70 aan de start. In een instabiele 10 tot 15 knopen sterke wind werd de eerste regatta na een spannende strijd gewonnen door Puma. De tweede regatta was mogelijks nog spectaculairder en daar was het Ericsson 4 die met winst ging lopen. Genoeg voor de internationale bemanning van Ercisson Racing Team om de overwinning op te eisen.

In de marge werd ondertussen ook bekend dat Ericsson 3 door de Internationale Jury met 1 punt werd bestraft, nadat het ten zuiden van Sri Lanka in een verkeerde zone zou hebben gevaren. De navigator van het team haalde de moeilijke condities op het water aan om zich te verdedigen. De zwakke wind en de sterke stroming zouden de boot uit koers hebben gebracht.

Klassement In-Port-Race:
1. Ericsson 4 – 4 ptn
2. Puma – 3,5 ptn
3. Telefonica Blue – 3 ptn
4. Telefonica Black – 2,5 ptn
5. Green Dragon – 2 ptn
6. Ericsson 3 – 1,5 ptn
7. Delta Lloyd – DNF – 1 pt
8. Team Russia – DNS

Algemeen klassement:
1. Ericsson 4 – 39 ptn
2. Telefonica Blue – 33,5 ptn
3. Puma – 31 ptn
4. Ericsson 3 – 24 ptn
5. Green Dragon – 22,5 ptn
6. Telefonica Black – 22 ptn
7. Team Russia – 10,5 ptn (voorlopig teruggetrokken uit koers)
8. Delta Lloyd – 10 ptn

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player.

www.volvooceanrace.org
Foto: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: