Linq Boats presenteert in wereldpremière spectaculaire open kantelkieler

CQ-6Linq Boats presenteert tijdens Boot Düsseldorf 2009 de eerste seriegebouwde open kantelkieler van zes meter, de CQ-6. Hiermee wil de nieuwe ambitieuze werf het spectaculaire hightech zeilen van de Volvo Ocean Race binnen het bereik van de sportieve zeiler brengen. Kantelkielen komen steeds vaker voor, maar een seriegebouwde boot met kantelkiel van onder de negen meter was er nog niet. Daarom nam Linq Boats het initiatief om een dergelijke boot met een team specialisten te ontwikkelen.

Na een jaar doorontwikkelen en bouwen presenteert Linq Boats een boot die dankzij zijn kantelkiel voor zijn lengte en gewicht ontzettend veel zeil kan voeren. Hierdoor is hij snel en spectaculair, maar ook zeer betrouwbaar.

The stunning sailing experience

Veel zeil voor een kleintjeVeel zeil voor een kleintjeSnelheid, daar draait het om. Bij een briesje van acht knopen springt deze racemachine met gemak in plané. Voor wie op deze boot zeilt, zullen snelheden van dik boven de 15 knopen heel gewoon worden. Vandaar ook de slogan: “the stunning sailing experience”. Toch is de CQ-6 niet onrustig. Dankzij de moderne rompvorm en de kantelkiel is deze 3-mansboot zeer stabiel. De eenvoudig bedienbare kantelkiel en de roterende mast maken het concept van deze boot revolutionair en laten een staaltje van de nieuwste zeiltechnieken zien.

Linq Boats ontwikkelde dit ontwerp met het oog op wedstrijdzeilers en enthousiaste zeilers, of mensen die gewoon even willen ‘blazen’. Dat de boot heel handelbaar is, maakt hem ook heel geschikt voor zeilscholen en voor evenementenorganisaties die hun relaties willen laten kennis maken met het spectaculaire zeilen op een kantelkieler. Door de ophaalbare kiel is de boot ook gemakkelijk te vervoeren.

Snelheid 'pur sang'

Hoewel deze hightech boot van de beste materialen wordt gemaakt, is hij dankzij de efficiënte bouwwijze heel betaalbaar. Daarnaast wordt de klasse aan strikte regels gebonden, zodat er geen extra ontwikkelingskosten bij komen.

De onderneming

Snelheid 'pur sang'Snelheid 'pur sang'Linq Boats is een initiatief van Jurian Rademaker. Rademaker was als technicus betrokken bij de ABN AMRO Volvo Ocean Race teams en projectleider bij de bouw van een groter, custom-built kantelkieljacht. Linq Boats zal samen met diverse experts continu aan de ontwikkeling van haar boten blijven werken en zal verschillende modellen op de markt brengen. Om de groei van de CQ-6 klasse te stimuleren zullen het komend seizoen promotieboten aan een aantal grote zeilevenementen deelnemen.

Daarnaast organiseert Linq Boats in 2009 een tournee en een evenement rondom de CQ-6. Vanaf Boot Düsseldorf, dat plaatsvindt van 17 t/m 25 januari 2009, zijn de activiteiten van Linq Boats te volgen op hun eigen www.linqboats.com.

Foto’s: Andre Veen

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: