Ecover voor de 4e opeenvolgende keer hoofdsponsor van de Half Ton Classics Cup

Half Ton CupDe Half Ton Class Europe is enorm blij dat ECOVER, de Europese marktleider in ecologische was- en schoonmaakmiddelen én al jaren met hart en ziel de toegewijde sponsor van het Open 60 zeilteam van Mike Golding, ermee instemde om voor de vierde opeenvolgende keer te fungeren als hoofdsponsor van de zeilregatta Half Ton Classics Cup. De 4de ECOVER Half Ton Classics Cup gaat door van 24 tot en met 29 augustus 2009 in Nieuwpoort, België.

De wedstrijden worden georganiseerd door de Half Ton Class Europe, in nauwe samenwerking met de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort en de Brussels Royal Yacht Club. Beide clubs kunnen al aardig wat pluimen op hun organisatie-hoed steken: de KYCN is één van de weinige clubs die alle vier de ‘Ton Cups’ op bezoek heeft gehad: de Quarter Ton in 1984, de Half Ton (classics) in 2003, de Three-quarter Ton in 1987 en de One Ton Cup in 1991. De Brussels Royal Yacht Club is voornamelijk bekend als co-organizator van het Breskens Sailing Weekend.

Nu al lieten vele teams weten dat ze er eind augustus bij zullen zijn: alle Belgische halfton-teams, de Britten van Harlequin, Per Elisa, Chia Chia, Santa Evita en Alchemist zullen er strijden om de Cup, evenals het gebruikelijke contingent Finnen met Blues en Crescendo en zelfs het Duitse team met hun snelle Zick-Zack. Ongetwijfeld maken ook enkele Ierse, Franse en Nederlandse teams de verplaatsing naar Nieuwpoort. De organisatoren kregen voorts ook vragen uit Spanje en Italië naar de beschikbaarheid van competitieve halftonners: een Mediterraans team behoort bijgevolg tot de mogelijkheden.

Dankzij het gebruik van het IRC meetsysteem kunnen oudere halftonners zoals een Super Arlequin, Golden Shamrock of Feeling 850R zich op gelijke voet meten met de meer recente one-off’s. Interessant om weten is dat in elke van de voorbije drie edities van de Half Ton Classics Cup het steeds een oudere boot was die de eindprijs wegkaapte.

Tenslotte, maar niet minder interessant, is dat het organisatiecomité deze keer ook de oude IOR kwart- en drie-kwarttonners uitnodigt om mee de unieke sfeer van het evenement te smaken en zich te meten met gelijkaardige schepen uit andere landen. De kwart- en driekwarttonners krijgen in Nieuwpoort andere banen voorgeschoteld, maar drinken ’s avonds in dezelfde bars en feestjes als de andere teams…

Een voorsmaakje krijgt u tijdens de Belgian Boatshow die doorgaat van 7 t.e.m. 15 februari in Flanders Expo in Gent: onder de boeg van een heuse halftonner (Hal 3 – stand Longitude) wordt op vrijdagavond de vierde Ecover Half Ton Classics Cup plechtig aangekondigd.

Meer nieuws op de websites:
www.halftonclass-europe.net
www.kycn.be
www.bryc.be
www.ecover.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: