Volvo Ocean Race: David Pella vervangt Ryan Houston aan boord van Delta Lloyd

Op donderdag 15 januari 2008 kondigde Team Delta Lloyd de vervanging van Ryan Houston (NZL) aan. Een hardnekkige knieblessure speelt de Nieuw-Zeelander parten, dus monstert David Pella (ESP) aan als pitman/trimmer. Pella begon enkele dagen geleden in Singapore als masttuiger en reservebemanning bij de Nederlandse campagne. Nu gaat hij de uitdaging aan van zijn Volvo Ocean Race-debuut in de vierde etappe naar Qingdao/China.

Buiten dat hij een specialist is op zijn vakgebied, is Pella tevens een gevierde zeiler. Sinds halverwege de negentiger jaren beoefent hij zijn sport op professioneel niveau.

Nieuwe man David PellaNieuwe man David Pella“Ik heb in de IMS gevaren zo lang als het bestond”, aldus Pella. Hij zeilde zes jaar op de Azur de Puig, het jacht van prinses Christina de Borbon. In 2005 stapte Pella aan boord van de Caixa Galicia, geschipperd door Roberto Bermúdez de Castro. Daarmee nam hij deel aan het TP52-circuit: “Ik was pitman en runde het mastprogramma.” De Spaanse masttuiger was tevens betrokken bij twee America’s Cup campagnes: in 2000 bij Bravo España en in 2006 bij Victory Challenge. Daarnaast werkte hij voor zijn broer Alex Pella in drie Transat 6,50 edities.

Tijdens de tweede etappe scheurde Houston de kruisband in zijn linkerknie. Sindsdien staat hij onder behandeling van doktoren en fysiotherapeuten, maar het mocht niet baten. De blessure is onvoldoende hersteld om de zware race naar China te varen. Houston: “Morgen valt de beslissing of een operatie nodig is.” Indien dat niet het geval is, zou hij eventueel in Qingdao kunnen terugkeren.

In totaal zitten er drie Nederlanders aan boord van de Delta Lloyd op weg naar China. De bemanningslijst ziet er als volgt uit:

Roberto Bermúdez de Castro (ESP) – Schipper
Frits Koek (NED) – Navigator
Stu Wilson (NZL) – Wachtleider/stuurman
Guillermo Altadill (ESP) – Wachtleider/stuurman
André Fonseca (BRA) – Stuurman/trimmer
Morgan White (AUS) – Voordekker
Gerd-Jan Poortman (NED) – Voordekker
David Pella (ESP) – Trimmer/pit
Edwin O’Connor (IRL) – Trimmer/pit
Martin Watts (GBR) – Trimmer
Sander Pluijm (NED) – Media Crew Member

Naast titelsponsor Delta Lloyd wordt het Nederlandse syndicaat tevens ondersteund door Chieftain Group, Tommy Hilfiger, OHRA Verzekeringen, Discovery Channel, Port of Rotterdam, Weather News en Hemels van der Hart.

Bekijk alle video’s via de Volvo Ocean Race video player.

Teamwebsite: www.teamdeltalloyd.com
VOR-website: www.volvooceanrace.org
Foto's: David Branigan/Oceansport

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: