Geef je boot vleugels, een voordracht bij ZSC Broechem door Joep Straus

AfficheVrijdag 16 januari organiseert ZSC Broechem een ideaal avondje om iets op te steken over 'het zeil' en wat bij te praten over afgelopen zeilseizoen, komend seizoen en andere zaken… Joep Straus geeft er een voordracht over alles wat je zou moeten weten in verband met onze voornaamste aandrijvingskracht. Deze presentatie start om 20u00 en eindigt rond 21u30. Aansluitend is er het zeilcafé, waar je een natje en een droogje kan nuttigen.

Inhoud van de presentatie :
- Materiaal voor het Zeil.
- De constructie van Het Zeil.
- De aerodynamica in combinatie met een Zeil.
- Het trimmen van de zeilen.

In het voorbije voorjaar is er ook zeilcafé geweest en toen was het onderwerp : het zelf kunnen lezen van weerkaarten en het begrijpen van de zeebries, wolken en omgeving. Dus als vervolg hierop, nu we weten uit welke richting de wind komt, legt Joep uit hoe je aan je boot vleugels geeft.

Deze avond gaat door in het clubhuis van ZSC Broechem, Oelegemsesteenweg 43b te Broechem. Geïnteresseerd? Iedereen is van harte welkom op 16 januari, ook niet-leden. Meer info vind je hier.

Persbericht.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: