ICAP Leopard neemt line honours en vestigt nieuw wedstrijdrecord in Bahia

ICAP LeopardHet 100 voet lange Britse supermaxi zeiljacht ICAP Leopard finishte dinsdag 20 januari om 17 uur 46’ 35” UTC in Salvador de Bahia, Brazilië. De eigendom van Mike Slade nam hiermee de line honours in de Heineken Cape to Bahia Race voor haar rekening en zette daarbij ook nog eens een nieuwe recordtijd neer. De afstand van 3330 zeemijlen tussen Kaapstad en Bahia, werd afgelegd in 10 dagen, 5 uren, 46 minuten en 35 seconden. Haar naaste rivaal Rambler lag ongeveer 230 zeemijlen achterop toen ICAP Leopard de finishlijn overschreed in lichtweer condities.

Eigenaar Slade was zeer opgetogen: “Het is waarlijk een fantastische race geweest en ik ben verheugd dat we een nieuw wedstrijdrecord hebben kunnen neerzetten. We hebben ICAP Leopard hard gepushed doorheen de ganse race. Ik geloof dat de aanpassingen die we vorige zomer hebben gemaakt haar nu in een echte recordbreker machine hebben omgetoverd. Het is een fantastisch gevoel om nog maar een koersrecord aan onze collectie te kunnen toevoegen.”

En het gaat vooruit...En het gaat vooruit...Chris Sherlock, de bootkapitein, gaf nog volgende uitleg: “We wisten dat we een snelle start moesten maken en dat we vlug voor Rambler moesten zien te geraken. De sterke reachende windcondities lagen ons beter en dus slaagden we in onze opzet. Vanaf dan deden onze navigator en tacticus een schitterende job en wisten ze ons steeds in de juiste bries te plaatsen tot aan de finish. Het record is waar we voor kwamen en hopelijk zal het nu een paar jaar stand houden.”

ICAP Leopard is momenteel houder van 10 records, waaronder 4 World Speed Sailing Records en 6 wedstrijdrecords. Dit laatste record is haar 11e sinds ze in 2007 te water werd gelaten. En met een volle race agenda in 2009 mogen we ervan uitgaan dat er nog veel records zullen gaan sneuvelen. Hier vind je een filmpje van haar eerder gevestigd trans-Atlantisch record vorig jaar.

Info en foto’s: www.leopard3.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: