Het KBYV verlaagt de nieuwe tarieven voor reclamecertificaten

  • Author: Guy C.
    Date: do, 22/01/2009 - 03:07

Ecover mini 650Het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond heeft beslist over de nieuwe tarieven voor reclamecertificaten, nu al van toepassing in 2009. Deze tarieven zijn grondig verlaagd, waarmee de nationale bond een inspanning wil leveren om de zeilers financieel beter te ondersteunen. Tegelijkertijd zal het KBYV de controleprocedure wat verstrengen met de bedoeling een verhoogde kwaliteit van de zeilwedstrijden te bereiken. Het voeren van reclame is onderworpen aan de ISAF Reclamecode, die de toepassingsvoorschriften overlaat aan de nationale bonden.

Deze code is van toepassing tijdens het wedstrijdzeilen evenals tussen het af – en aanmeren in het kader van een wedstrijd. Om reclame te mogen voeren moet de watersporter, surfer of zeiler, in het bezit zijn van een geldige vergunning die wordt afgeleverd door de nationale bond.

Deze regel geldt niet voor reclame gevoerd in overeenstemming met de ISAF Regulation 20.3.1., waarin het klasseteken, merktekens van de zeilen, merktekens van de boot, merktekens op de kledij, … niet als reclame worden beschouwd. Ook een naam, initialen of een logo van een gefedereerde club, bond of confederatie mag op de spiegel of op het achterste 1/5 van de romp worden vermeld.

De houder van een vergunning mag tot 31 december van het jaar waarvoor de vergunning werd aangevraagd reclame voeren op de boot en in de zeilen, conform de ISAF reglementering. Aanvraagformulieren kunnen bekomen worden bij het KBYV. Het bedrag van de vergoeding voor het bekomen van de vergunning voor het voeren van reclame is afhankelijk van de categorie zoals bepaald in artikel 7.

Categorie 1 (boten met een loa tot en met 5,50 meter) betaalt 20 Euro, categorie 2 (boten met een loa tussen de 5,50 en 10 meter) moet 100 Euro ophoesten en categorie 3 (boten met een loa groter dan 10 meter) zijn 250 Euro kwijt.

Bron: KBYV en ISAF
Foto: DR/Peter Laureyssens

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: