Van Uden Reco Stellendam Regatta van start op 25 april

Van Uden Reco '08Op 25 april 2009 is het weer zo ver, het startschot klinkt voor het eerste grote zeilevenement van het jaar voor kajuitjachten; de Van Uden Reco Stellendam Regatta, gehouden vanuit Marina Stellendam aan het Haringvliet in de Zuid Hollandse Delta. Vorig jaar waren er meer dan 120 deelnemende schepen. We hopen dat aantal in 2009 te overtreffen. Indien nodig worden extra steigers bijgelegd. Evenals voorgaande edities voor IRC/ORC en eenheidsklassen zoals J-22, J-24, X-35, Max Funn, First 31.7 en Beneteau 25, maar dit jaar ook voor ongemeten schepen.

De IRC/ORC schepen varen een trapezium baan met inner- en outerloop aan de uiterste westzijde van het Haringvliet. De eenheidsklassen varen upwind/downwind banen op het water voor Hellevoetsluis. De ongemeten kajuitjachten tenslotte varen een zogenaamde pursuitrace om bestaande betonning aan de zuidzijde van het Haringvliet.. Een pursuitrace is een wedstrijd waarbij de handicap van te voren verrekend is. Het langzaamste schip start als eerste, het snelste schip als laatste. Wie het eerst de finishlijn passeert heeft gewonnen. Voordeel van dit systeem is dat er maar een of twee schepen tegelijk starten, ideaal voor beginnende wedstrijdzeilers.

De kleding voor de meer dan 65 vrijwilligers wordt verzorgd door Henri Lloyd. De algehele organisatie is zoals gewoonlijk in handen van Martine Vos, zij is o.a. ook verantwoordelijk voor de Business Cup en het NK Aken in Medemblik. Ook dit jaar kunnen de zeilers, dankzij de hoofdsponsors Van Uden en Reco weer een mooi programma verwachten.

Van Uden Reco zorgt altijd voor mooi programmaVan Uden Reco zorgt altijd voor mooi programmaGedurende dit weekend liggen de deelnemers gratis in Marina Stellendam, de week ervoor en erna voor half geld. Dolphin Maritime zorgt voor alle rubberboten voor rescue en pers. Na een dag fantastisch varen is er voor de zeilers een spetterend walprogramma met shantykoor 'Op Volle Kracht' en een super band voor ’s avonds na het zeilers buffet! Door de gulle medewerking van de Noordzeekotters SL-42, OD-8 en GO-28 worden de deelnemers zaterdag na de wedstrijden tijdens een uitgebreid 'Happy Hour' getrakteerd op een vers gebakken visje van 'de laatste trek' van donderdagnacht. Een verser visje is bijna niet mogelijk.

Inschrijven is uitsluitend online mogelijk op www.vanudenreco.nl
Foto’s: Quest Media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: