Noordzee Club vernieuwt competities en kampioenschappen

LencoNa diverse consultaties heeft het bestuur van de Noordzee Club besloten het nationale kampioenschap niet meer te verzeilen als een separaat evenement maar aan te sluiten bij bestaande evenementen. Voor de competities is er een nieuwe puntentelling en voor de Verbondsbezem is het aantal races uitgebreid met onder meer de twee NSR offshores. Dit jaar wordt het Nederlands kampioenschap Zeezeilen gehouden tijdens het Breskens Sailing Weekend. De wedstrijden staan open voor de IRC klasse. Voor de ORC Club klasse zijn er twee klassenkampioenschappen, één voor Zuid tijdens de Deltaweek en één voor Noord tijdens de Flevo Race.

Volgens John van der Starre, bestuurslid wedstrijdzaken sluit dit aan bij de wensen van de zeilers. “Meer en meer horen wij dat het vinden van bemanning en de moeite met het aan- en terugbrengen van een boot naar een evenement belemmeren werken op de deelname. Daarom willen we de kampioenschappen daar houden waar de schepen al zijn. We willen de bestaande evenementen versterken. Liever minder evenementen met veel deelnemers dan meer met minder deelnemers”.

In de evenementen die deelnemen aan de competities is geen verandering gekomen behalve dat het ONK Zeezeilen vervalt. Voor de IRC Verbondsbezem competitie is een nieuwe puntentelling voorzien. Alle races van de drie deelnemende evenementen worden volgens het lage punten systeem individueel geteld. In totaal 26 races, waarbij de Vuurschepen en North Sea race dubbel tellen en de middenlange wedstrijden 1,5 maal. De slechtste resultaten mogen worden afgetrokken.

Voor de ORC Club competitie tellen dit jaar de beste vijf wedstrijden in plaats van drie. De winnaar is de boot met de meeste punten. Per evenement ontvangt de winnaar een aantal punten waarin de zwaarte van het evenement meeweegt met een maximum van 10.

IRC Verbondsbezem Competitie

vUdenReco Regatta (25/26 april), North Sea Regatta (19 mei t/m 1 juni) en Breskens Sailing Weekend (28 t/m 30 augustus)

ORC Club Competitie

vUdenReco Regatta (25/26 april), Y-toren Race (2/3 mei), North Sea Regatta (Yeoman Cup, 30/31 mei), Grevelingen Cup (27/28 juni), Deltaweek (2de weekend, 3 t/m5 juli), Flevo Race (14 t/m 16 aug.), Zuiderzee Week (12/13 sept.) en October Race (3/4 okt.)

Nederlands kampioenschap Zeezeilen (IRC)

Breskens Sailing Weekend (28 t/m 30 augustus)

Klassen kampioenschap Zuid (ORC Club)

Tweede weekend Deltaweek met onder meer de Veronica race (3 t/m 5 juli)

Klassen kampioenschap Noord (ORC Club)

Fleco Race (14 t/m 16 augustus)

Over de Noordzee Club

De Noordzee Club is de Klassenorganisatie voor scherpe jachten. Lidmaatschap staat open voor actieve wedstrijdzeilers op jachten. Voor meer informatie klik hier.

www.noordzeeclub.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: