Catamaranzeilster Mariëlle Zonneveld sportvrouw van het jaar 2008

Vrijdagavond 30 januari 2009 gaat voor catamaranzeilster Mariëlle Zonneveld de boeken in als een dag om niet snel te vergeten. Om 23:00 klonk het verlossende woord in de wintertuin van de Hotels van Oranje. Zonneveld mag zich de Noordwijkse sportvrouw van het jaar 2008 noemen. Zij dankte haar nominatie aan een 2e plaats tijdens het EK Hobie 16 met spi in Denemarken en een tweetal 3e plaatsen tijdens de NSR en het NK Hobie Cat.

“Het was super gaaf gisteren! De opkomst was groot en alles was tot in de puntjes georganiseerd. De oorkonde en het beeldje krijgen een mooie plek”, vertelt een schorre Zonneveld.Zonneveld (1985) is geen onbekende binnen de catamaranscene. Al heel wat jaartjes vaart zij actief mee op het hoogste niveau. Dit jaar vaart Zonneveld met een nieuwe vaste teamgenoot, Celine van Dooren (1989). Samen zullen de dames ook dit jaar weer proberen voorin het wedstrijdveld op de Wepro Hobie 16 te schitteren.

Marielle (stuurvrouw) met haar nieuwe teamgenoot CelineMarielle (stuurvrouw) met haar nieuwe teamgenoot CelineOok Hobie Cat Holland is bijzonder verheugd. “Mariëlle heeft er jaren hard voor gewerkt en geweldige resultaten geboekt. Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook daarbuiten is ze bijzonder actief. Ze begeleidt de nieuwe talenten in ons jeugdprogramma, staat altijd klaar en is bijzonder leergierig. Ze weet haar mannetje wel te staan in het wedstrijdgeweld. Het is gewoon een topper, ze heeft het verdiend!”

Concurrentie

Zonneveld had geduchte concurrenten, paardrijdster Ineke de Groot en voetbalster Marissa Compier. Ineke de Groot dankt haar nominatie aan haar optreden in Hong Kong tijdens de Paralympische spelen. De voetbalcarrière van Marissa Compier zit flink in de lift. Het Oranjeshirt zit haar als gegoten. Ondanks dat ze het afgelopen jaar de overstap maakte naar een hogere leeftijdsklasse blijft ze in beeld bij verschillende bondscoaches.

www.hobiecat.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: