Louis Vuitton Pacific Series: Barker klopt Coutts op dag 2

BMW-OracleVrijdag 30 januari kende de Louis Vuitton Pacific Series in Auckland een schitterende start. Een matige zuidwester onder lichte bewolking zorgde voor nagenoeg perfecte zeilcondities. Deze gloednieuwe Series lijkt nu al een succes te gaan worden. Het combineert de beste elementen uit het match racing circuit met alle aantrekkelijke elementen uit de America’s Cup. En ook al is de sfeer in de Louis Vuitton Village heel amicaal en relaxed, eens op het water is het racen heel intens.

De teamleden die uit het Match Racing circuit komen pushen de boten tot hun limieten. En de teamleden uit de America’s Cup competitie weten perfect waar die limieten liggen en hoe er best mee om te gaan. Al kon het team van Greek Challenge het achterop invaren bij Alinghi toch niet voorkomen, waardoor de Grieken al meteen schade aan de boeg mochten repareren. Ook China Team kreeg een penalty aan hun zeilbroek, wegens het indringen aan een boei.

Greek Challenge met eerste overwinningGreek Challenge met eerste overwinningOp dag 2 keek iedereen uit naar de confrontatie tussen twee op en top professionele teams, BMW Oracle tegen Emirates Team New Zealand. Oftewel Russell Coutts tegen Dean Barker. En het was de leerling die de meester overwon, met 28 seconden verschil aan de finish. Op die 2e dag mochten de Grieken hun eerste overwinning ooit in de America’s Cup class laten noteren, een historische prestatie.

Na 8 races over de eerste 2 dagen leidt Emirates Team New Zealand in Poule A met 2 punten, waar het Franse Pataugas K-Challenge en Damiani Italia elk 1 punt tellen. In Poule B is het Zwitserse Alinghi leider met 2 punten. Het Britse Teamorigin heeft daar 1 punt.

www.louisvuitton-pacificseries.com
Foto’s: Giuliano Luzzatto – Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: