Wayfarerklasse kent dankzij Mk4 update een ware revival

WayfarerDe reeds 50 jaar jonge Wayfarer dinghy, met een verspreiding van meer dan 10.500 boten over de ganse wereld, heeft onlangs een volledige update gekregen. De Mk 4 uitvoering heeft een zelflozende kuip, is na kentering gemakkelijk oprichtbaar en beschikt over een moderne ergonomische inrichting. De Wayfarer is zeer geschikt voor zowel racen als voor cruisen en is in haar moederland Engeland de standaardboot voor zeilopleiding.

Met haar afmetingen van 4.80 x 1.80 m en een gewicht van 170 kg is deze stabiele zwaardboot goed trailerbaar voor vakanties en buitenlandse wedstrijden en toertochten, zoals deze regelmatig in Engeland, Ierland, Scandinavië, Amerika, Canada, Frankrijk en Nederland georganiseerd worden. Onlangs is de Wayfarer ook door het KNWV als wedstrijdklasse in Nederland erkend.

De nieuwe Mk 4 uitvoering wordt gebouwd in polyester door Hartley Laminates in Engeland en wordt op de Nederlandse markt gebracht door Friesland Watersport in Grouw. Tijdens de presentatie op Boot-Holland van 6-11 februari te Leeuwarden zijn leden van de Nederlandse Wayfarer Association (Nedwa) aanwezig om nader tekst en uitleg te geven.

Nadere informatie vind je op www.wayfarer.nl.

www.wayfarer.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: