Vendée Globe: Jean Le Cam geeft teken van leven

VM MatériauxGrote opluchting bij de organisatie en de deelnemers van de Vendée Globe. Vincent Riou is op 15u21 Franse tijd tot bij de omgeslagen VM Matériaux geraakt en heeft kunnen vaststellen dat Jean Le Cam zich veilig en wel binnen zijn monohull bevindt. De schipper van PRB heeft een klein vlagje opgemerkt dat via een huiddoorvoer aan de voorzijde van de gekenterde Open 60 naar buiten kwam. Vervolgens hebben beide schippers op elkaar geroepen. De spiegel, waar het vluchtluik zich bevindt, ligt onder water.

Verder is te zien dat de bulb van de kiel ontbreekt aan de vin. Tegen morgenvroeg rond 7u30 wordt een Chileens marineschip met duikers aan boord ter plaatse verwacht. Die zullen dan de ongelukkige Franse solozeiler uit zijn hachelijke situatie moeten bevrijden.

www.vendeeglobe.org
Foto: Chileense marine

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: