Oman Sail Masirah winnaars iShares Cup 2009

Van zaterdag 10 tot en met maandag 12 oktober 2009 werden in Almeria (Spanje) de laatste wedstrijden gehouden om de prestigieuze iShares Cup 2009. Tot de laatste race bleef het ongenaakbaar spannend. Zowel Oman Sail Masirah als Gitana Extreme-LCF Rothschild waren in de race voor de titel. Pas in de allerlaatste race op maandag werd de zaak beslist. Met slechts enkele punten verschil was het voor Oman Sail Masirah dubbel feest. Zij pakten zowel de dagwinst als het overall kampioenschap.

Team Oman Sail Masirah winnaars iShaers Cup 2009Team Oman Sail Masirah winnaars iShaers Cup 2009Masirah schipper Pete Cumming en zijn team wisten de zenuwen goed in bedwang te houden, ondanks de sterke opmars van team Gitana Extreme onder leiding van Yann Guichard. Normaliter staat Almeria bekend om haar sterke wind, dit weekend moest het Extreme 40 veld het met extreem licht weer doen. Cumming en zijn team waren dan ook door het dolle heen toen ze de finishlijn passeerden. “Ik droom hier al een jaar of twee van, racen tegen de beste zeilers van de wereld. Sinds de races in Amsterdam heb ik continue slecht geslapen in de aanloop naar deze laatste races. Maar, uiteindelijk ben ik van de meest gestreste man van Spanje naar een van de meest gelukkige gegaan! Het is voor mij het hoogtepunt van mijn zeilcarrière”, aldus Pete Cumming.

Pechvogel
Opnieuw aanzienlijke schade voor EcoverOpnieuw aanzienlijke schade voor EcoverDat er tijdens de iShares Cup wel eens schade gevaren wordt is bekend. Aan het einde van de serie komt schipper Mike Golding (Ecover) als ‘winnaar’ uit de bus. Het seizoen wordt Ecover geconfronteerd met veel schadegevallen. Zo was het tijdens de tweede ronde in Hyéres meteen raak met een aanvaring, in Kiel zijn ze gekapseisd, vorige maand in Amsterdam opnieuw een aanvaring en dan afgelopen weekend in Almeria met de Luna. Geen van de aanvaringen waren overigens de fout van team Ecover.

Uitslag iShares Cup 2009:
1. Oman Sail Masirah 53 punten
2. Gitana Extreme-Groupe LCF Rothschild 52 punten
3. Oman Sail Renaissance 49 punten
4. Groupama 40 41 punten
5. iShares 27 punten
6. BT 26 punten
7. LUNA 26 punten
8. Holmatro 24 punten
9. Ecover 10 punten

www.isharescup.com
Foto’s: Th.Martinez/Sea&Co/OCevents

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: