Christophe Bullens neemt deel aan de Velux 5 Oceans

Christophe Bullens neemt deel aan de Velux 5 OceansOffshore racer Christophe Bullens bevestigde vandaag dat hij zal deelnemen aan de VELUX 5 OCEANS 2010-11. De Belgische schipper, een ervaren jachtman die jaarlijks meer dan 10,000 zeemijlen zeilt, zal voor het eerst aan deze solo race rond de wereld deelnemen in de nieuwe Eco Klasse van de Classic Ocean Race. Christophe’s (48) eerste wedstrijdervaring dateert van 1979. Tijdens zijn zeilcarrière wint hij tot 6 maal toe het Noordzeekampioenschap en meerdere malen het Belgisch kampioenschap (in IOR klasse – 13m jacht).

Sinds 2000, is hij schipper van Kriter V (mono-hull van 21m, gekend van haar tweede plaats in de Route du Rhum in 1978), Kriter VIII (mono-hull van 23m) en Pen Duick III waarmee Eric Tabarly alles won. In 2008 won Christophe de eerste plaats in de Transat Quebec-St. Malo in de Fico klasse en in 2009 racete hij tegen een reeks topzeilers in de Open 60 tijdens de Rolex Fastnet Race.

Christophe vertelt: "Sinds verschillende jaren is het mijn doel om een solorace rond de wereld te zeilen. De VELUX 5 OCEANS 2010-11 is het perfect platform om dit te doen. Het is een klassieker op de offshore wedstrijdkalender. Ook de nieuwe Eco 60 klasse en de ondersteuning van Velux en Clipper Ventures maken deze wedstrijd toegankelijk en aantrekkelijk. Mijn trainingsjacht is zeer veilig en betrouwbaar, maar ik ben toch op zoek naar een nieuwer schip voor de Eco klasse."

David Adams, Race Directeur van de VELUX 5 OCEANS, reageert als volgt : "Wij zijn blij met Christophe zijn deelname aan de VELUX 5 OCEANS. Hij heeft er reeds vele mijlen oceaan opzitten en zijn ervaring is zeker een bijdrage aan de de internationale schippersaanwezigheid in deze fantastische race. Christophe zijn huidige boot Ocean of Smiles zal een test zijn voor de nieuwe Eco 60 maatstaven. Hij heeft nog heel wat werk voor de boeg om zijn boot uit 1992 aan te passen aan de strict stability rules. We hebben een ervaren committee opgericht om zeker te zijn dat alle boten aan de nodige regels voldoen. Zijn boot zal de eerste zijn die wordt gemeten volgens deze regels."

Christophe Bullens zal zeilen voor de organisatie Smiles. In het universitair ziekenhuis Sint-Pieter te Brussel zorgt Smiles ervoor dat kinderen besmet met HIV de kans krijgen geboren te worden, op te groeien, hun puberteit te beleven en een toekomst als volwassene op te bouwen. Ze leren er om te gaan met de medicatie die zij dag na dag moeten innemen, met slecht nieuws, met moeilijk te overwinnen situaties, met de diagnose en met alle vooroordelen van hun omgeving,… An Ocean of Smiles », de zeilboot draagt de kleuren van Smiles en is een pedagogisch en creatief project aan het opzetten waarin de kinderen betrokken worden bij de ganse evolutie.

www.velux5oceans.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: