Ulepanne wint Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2009

Ulepanne wint Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2009Afgelopen weekend is op de Langweerder Wielen gestreden om de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2009. 76 boten van 11 zeilscholen uit heel Nederland streden daar voor de 16e keer om de titel. Na zeer weinig wind op zaterdag waardoor er maar 1 wedstrijd uit gevaren kon worden stond zeilschool Pean op 1, Aquavitesse op de tweede plaats en de Ulepanne op 3.

Ondanks de lastige omstandigheden hield het A-team van de Ulepanne zondag het hoofd koel. Ze wisten de voorsprong in te lopen en hun concurenten voorbij te streven. Hierdoor ging, na eerdere overwinningen in 2001, 2005, 2006 en 2008 de kampioensbeker voor de vijfde keer mee naar Balk. De Ulepanne blijft zo de enige Friese zeilschool die dit kampioenschap ooit heeft gewonnen.

Dit fantastische resultaat is vooral te danken aan de trainingen en zeilwedstrijden om de Berenburg Cup, die instructeurs van de Ulepanne deze winter voor de elfde keer organiseren. Het eerste weekend van de Berenburg Cup vindt plaats van 23 tot 24 oktober. Meer informatie over dit bijzonder(e) winterse zeilevenement is te vinden op www.berenburgcup.nl.

Het individuele klassement (resultaat over de drie wedstrijden ) werd voor de tweede keer gewonnen door het team van Nik Petersen, van de Ulepanne uit balk. Na een zeer constante serie wisten zijn team bestaande uit Anna van Dijk en Arthur Arets de beker in de wacht te slepen. `Het was een onverwacht succes, maar zeker een prijs om trots op te zijn` , aldus Nik Petersen uit Sneek.

Bij de kampioenschappen bestaat een team van een zeilschool uit vier boten met in elke boot drie instructeurs. Het kampioenschap werd georganiseerd door Zeilschool ’t Garijp en de wedstrijdorganisatie was in handen van de Koninklijke Watersportvereniging Langweer. Er werd gezeild in identieke valkjes van Ottenhome Heeg.

Einduitslag Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2009
1. De Ulepanne A, Balk
2. Aquavitesse A, Breunisse
3. De Vuntus, loosdrecht

Tekst: Nik Petersen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: