NCK Teamzeilen 2009: Braassem kampioen!

Afgelopen weekend heeft W.V. de Braassemermeer in Rotterdam het Nederlands Clubkampioenschap voor Verenigingen presented by KPMG Meijburg gewonnen.
Het team met toppers als Carolijn Brouwer, Mandy Mulder en Sven Coster was in de finale te sterk voor de Rotterdamse Zeilvereniging (RZV), met Nic Bol en Henny Bos aan het roer.

De RZV leek even op weg naar een dubbele stunt. In de halve finale tegen de K.W.V. De Kaag (winnaars van 2008) keek de RZV in de ‘best of 5’ serie tegen een 2-0 achterstand aan. Een finaleplaats leek ‘in the bag’ voor De Kaag, die tot dan toe sterk voeren, maar de RZV presteerde het schijnbaar onmogelijke en won 3 ware thriller races achter elkaar, waarmee zij doorgingen naar de finale en niet De Kaag.
De Kaag moest voor de 3e plek strijden met de verrassend sterke W.V. Aalsmeer (die onder andere de KR&ZV De Maas, winnaars van 2007, elimineerden). Ook dit werd een ‘vijfsetter’, maar nu won De Kaag dan toch; brons voor de kampioenen van vorig seizoen.

De finale was zinderend spannend. Het publiek op de volle tribune stond op de banken om te zien hoe de RZV zich opnieuw op een 2-0 achterstand liet varen. Met de stunt van de halve finale in het achterhoofd gaven de RZV fans de hoop niet op, en terecht.. De RZV won de 3e en 4e race, zodat de 5e race de winnaar zou bepalen. Deze werd pas vlak voor de downwind finish besloten. De beide Braassem MaxFun 25’s kropen plots tussen beide RZV boten uit en lieten zich niet meer klemvaren. Een 1-2 voor de Braassem; dus kampioen!

Close racingWat opviel was hoe het evenement ondanks het succes van de editie 2008 opnieuw op alle vlakken de vorige editie overtrof. Nog strakkere organisatie, meer spraakmakende deelnemers, meer enthousiast publiek op de tribunes en weer hoger niveau races. Eigenlijk was alleen het commentaar van Frans Bolweg van hetzelfde niveau als vorig jaar… Top, met soms weer prachtig slechte verhalen: ‘doe mij nog maar een borrel’!

De organisatie verwacht door het succes voor 2010 opnieuw een grote hoeveelheid inschrijvingen. Volgend jaar zullen daarom voorrondes georganiseerd worden door het Nederlandse Watersportverbond. De succesvolle teams daarvan, mogen het in het finale weekend in Rotterdam opnemen tegen de eerste 8 teams van dit jaar, nl. Braassem, RZV, Kaag, Aalsmeer, De Maas, Aegir, Haarlem, Kurenpolder.

Braassem; gefeliciteerd met de blauwe wimpel!

Tekst: Harm Tiddens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: