Schmitter wereldkampioen 2.4 zeilen

Barend Kol bekroonde zijn eerste WK met een sterke achtste plaatsHet WK zeilen voor gehandicapten, dat afgelopen week in Athene werd gehouden, is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Thierry Schmitter, Nederlands beste 2.4 zeiler van dit moment, liet in Griekenland alle concurrenten achter zich en behaalde goud. André Rademaker werd zevende, debutant Barend Kol bekroonde zijn eerste WK met een sterke achtste plaats.

Schmitter won dit jaar al de World Cup in de 2.4 klasse, en hij kwam dan ook voor de titel naar Athene. Hij slaagde: in zes van de acht races eindigde Schmitter in de top 3, een maal eindigde hij op de vierde plek en zijn dertiende plaats in race 6 mocht Schmitter aftrekken. Met maar vijftien punten had hij dan ook een voorsprong van 9 punten op de nummer twee.

www.disabledworlds09.gr

Bron: sport.nl & watersportverbond.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: