Charlie Dailin en Thomas Ruyant winnen de Transat 6.50

Charlie Dailin wint met een serie boot het trans-Atlantische gedeelteDe Fransman Charlie Dailin wint met een serie boot (Finot Pogo) het trans-Atlantische gedeelte, zeg maar de langste en tweede etappe van de Transat 6.50 Charente-Maritime/Bahia. Charlie arriveerde op 23 oktober om 21:38uur na 3100 nautische mijlen en 20 dagen, 6 uur en 36 minuten gezeild te hebben in Bahia. Thomas Ruyant, ook van Franse origine, won eerder het trans-Atlantische gedeelte met een prototype en deed er 18 dagen, 20 uur en 16 minuten over.

Ondertussen zijn de klassementslijsten ook bekend en volgens de laatste update zijn Ryant en Dailin ook de winnaars over de 2 etappes.

De Transat 6,50 ging op op zondag 13 september van start vanuit het Franse Charente Maritime.

Er is ook deelname vanuit de Benelux. De 55 jarige Rosen Jacobsen is de enige Nederlander in de vloot en zeilt met een serie gebouwde Mini. Jacobsen ligt op het moment van dit schrijven op een 24ste plek in het eindklassement en heeft nog een slordige 262 mijl voor de boeg.

www.transat650.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: