Frits Bratinga wint 200 Myls 'SOLO' 2009

Frits Brattinga met Lady-A winnaar van de 14e 200 myls solo 2009Er verschenen maar liefst 81 zeilers aan de start tijdens de 200 Myls 'SOLO' van 2009. Daarvan hebben 68 zeilers de wedstrijd uitgezeild en nog eens 7 zeilers hebben hun logboek ingeleverd met minder dan 200 gevaren mijlen door de lichte weersomstandigheden. Omdat de verwachting was dat de wind op de derde dag zou afnemen, hebben veel zeilers hun best gedaan zoveel mogelijk mijlen de eerste dagen te zeilen.

Veel rust werd daardoor opgenomen aan het eind van de wedstrijd. De enkelingen die minder dan de reglementaire rust hadden opgenomen, hebben daarvoor veel strafpunten gekregen, omdat de organisatie van mening is dat het nemen van te weinig rust ontmoedigd moest worden. Die overtuiging had Jan Luijendijk en is overgenomen door het bestuur van de Stichting 200 Myls 'SOLO'.

Door de relatief lichte omstandigheden heeft de snelste boot een gemiddelde snelheid van 6,6 knopen gehaald. In vorige jaren is dat wel eens 7,4 knopen geweest. De boot die de wedstrijd heeft uitgezeild met de laagste gemiddelde snelheid deed daar twee maal zo lang over met een gemiddelde snelheid van slechts 3,3 knoop. Die heeft dus een twee maal zo lange wedstrijd verzeild!

De Line Honours prijs werd uitgereikt Gerben Bos die het eerste finishte bij de laatste boei en in zijn wedstrijd alle reglementaire rusturen had gebruikt.

De Rookie prijs werd uitgereikt aan Erik Opmeer, hij was de snelste deelnemer die voor het eerst aan de wedstrijd deelnam.

De Jan Luijendijk Trofee werd uitgereikt aan de zeiler Adriaan van Berkel die de meest aansprekende prestatie had geleverd.

De 200 Myls 'SOLO' 2009 top 3 uitslagen:

1. Frits Brattinga
2. Bauke Yntema
3. Gerben Bos

www.200myls.nl
Foto: Henk Boorsma / pictureweb.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: