Heemskerk en Tentij grijpen opnieuw najaarsbokaal

Start Formule 18 klasse MuiderzandOp zondag 25 oktober 2009 werden in Muiderzand de laatste races om de najaarsbokaal 2009 gehouden. Onder pittige condities verschenen 34 catamarans aan de start. Opnieuw kwamen Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij op hun bulthaup Hobie Wild Cat als sterkste uit de strijd. Met slechts negen punten (na aftrek) uit negen verzeilde wedstrijden in oktober toonden zij zich oppermachtig en mochten opnieuw de titel meenemen naar Noordwijk.

Ondanks een straffe 5-6 beaufort uit het zuidwesten was het weer goed druk op het catamaranstrand van Muiderzand. De 34 deelnemende boten hadden er blijkbaar veel zin om deze seizoenafsluiter dit jaar nog even mee te pakken. “Het waren geweldige condities, ondanks dat het upwind nog vaak zoeken was naar de beste plek op de baan. Veel windshifts waren namelijk moeilijk zichtbaar door het grauwe weer. Downwind liep alles soepel en konden we prima onze eigen races varen“, vertelt Tentij tevreden.

Jorden Veenman en Mischa de MunckJorden Veenman en Mischa de MunckOok in Hellevoetsluis deed Hobie Cat goede zaken. Haar jeugdteam met Jorden Veenman en Mischa de Munck liet het hele seizoen al een stijgende lijn zien en wist dit te bekronen met een derde plaats tijdens de oktoberbokaal bij Hellecat. “We zijn erg blij met de podiumplek. We hebben er alles aan gedaan om nog een trede hoger te eindigen, maar hadden een paar keer pech met voorrangssituaties. Als team hebben we in ieder geval een goed gevoel dat we ook volgend jaar vooraan het veld mee kunnen doen”, aldus stuurman Jorden Veenman.

Balans opmaken
Mischa Heemskerk en Bastiaan TentijMischa Heemskerk en Bastiaan TentijNaast de zeilers kijkt ook Hobie Cat Holland tevreden terug op het afgelopen seizoen. “Allereerst zijn we natuurlijk enorm blij met de prestaties die Mischa en Bastiaan op hun Hobie Wild Cat hebben weggezet. De jongens hebben een mooie reeks overwinningen weten neer te zetten. We wisten dat de nieuwe boot de potentie had om voorin mee te doen voor de hoofdprijzen, maar we moesten het uiteraard nog wel bewijzen. Sinds de start van het seizoen in april 2009 hebben we met deze nieuwe boot alle Nederlandse Formule 18 wedstrijden gewonnen: respectievelijk de voorjaarsbokaal, North Sea Regatta, alle Formule 18 klassenevenementen, de Round Texel Short Track Races, Rem race, het ONK Formule 18 en als afsluiter de najaarsbokaal. Toeval bestaat niet!”, grapt de Nederlandse Hobie importeur. "Onze ervaringen delen we vanzelfsprekend met de Franse Hobie fabriek om de Wild Cat aankomend seizoen nog sneller te kunnen maken.

Veel catamaranzeilers maken de boten inmiddels klaar voor de winterstalling en sluiten hiermee hun zeilseizoen af. Een aantal zeilteams zoekt in november nog de tropische wateren van de Caribbean op om mee te zeilen tijdens de Heineken Aruba Regatta of de St. Bath CataCup. Voor de echte die-hards (zonder koudwatervrees uiteraard) die de winterperiode willen aangrijpen om hun zeiltechniek te verfijnen, wordt bijna iedere zondag van november ’09 tot maart ’10 (wedstrijd)training gegeven op Muiderzand waar alle typen catamrans weer van harte welkom zijn.

De volledige uitslag van de Najaarsbokaal Muiderzand en de Oktoberbokaal Hellevoetsluis zijn te vinden in de bijlage.

www.hobiecat.nl
Foto's: Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: