WK TP52 – Het weekend voor de races...

Henri Lloyd – Weapon of ChoiceHet is een hectische week geweest voor de shorecrew van Henri Lloyd – Weapon of Choice, een boot die anderhalf jaar op de kant heeft gestaan kost veel werk om weer in grand-prix conditie te krijgen maar op donderdag avond ging de boot in de kraan en werden de laatste patches gepolijst en in 2 lagen hull kote gezet. In de tussentijd heeft de shorecrew ook de zeilen bekeken in de loft, 28 jibs, 4 mains, 14 spinnakers, een spi-stay sail en een code-0 zijn allemaal bekeken op de vloer en de spinnakers allemaal hernummerd.

De 3 andere teams die zich op het WK voorbereiden in Puerto Portals hadden op donderdag de boot en RIB klaar voor de komende week en ’s avonds in de bar vroegen ze zich wel af waarom de Henri Lloyd – Weapon of Choice crew pas zo laat een biertje kwamen doen...

Vrijdagochtend en de boten gaan het water in, Weapon of Choice is de eerste en na anderhalf jaar op de kant drijft ze voor het eerst weer in tip-top conditie. Het harde werk achter de rug en met weer mankracht erbij is de eerste drijvende dag er één van splitsen en computers. De rest van het weekend staat in het teken van de zeil selectie (een maximum van 25 zeilen mag worden ingemeten exclusief de stormzeilen en tuseen de races door mogen alle zeilen gewisseld worden) en de eerste training sessies.

Ondertussen hebben de meeste boten zich verplaatst naar the RCNP waar de komende week gezeild zal worden, de vooruitzichten op het moment zijn relatief lichte condities tot het weekend (8-10kts), zonnig en warm (~25 graden) dus met een kans op een zeebries. Het eerst volgende programma punt voor de boten is de practice race op dinsdag inclusief een aantal extra oefen starts. Ik houdt jullie op de hoogte.

Tekst en foto: Luuk le Clercq

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: