GUL Grand Prix 2009/10

GUL Grand Prix  2009/10Elk jaar zijn er velen winterwedstrijden zoals; IJspegelrace, Goofies, Grevelingencup, enz...
Al deze wedstrijden zijn voor kajuitjachten maar wat velen niet weten, is dat er ieder jaar ook winterwedstrijden voor High Performance Dinghies worden gehouden. Deze GUL Grand Prix wordt dit jaar voor de 3e keer gehouden. Om ook in de winter een lekker potje te kunnen zeilen is er 2 jaar geleden begonnen met het organiseren van de GUL Grand Prix.

De wedstrijden hebben de volgende uitgangspunten:

  • Het zijn goede maar korte races;
  • Laagdrempelig, dit zowel vwb de locatie als de kosten;
  • Mogelijkheid om de wedstrijden op zeer korte afstand te volgen door ouders en belangstellende.

Dit is gelukt en uitgegroeid tot een evenement met elke zondag ±20 boten (29ers en 49ers). Dit jaar wordt het deelnemersveld nog groter. De RS Feva XL (de KNWV opleidingsklasse) gaat ook mee doen met o.a. zeilers van K.N.Z.R.V. Muiden, K.W.V. Loosdrecht en Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude.

Wat ook bijzonder is aan de GUL Grand Prix zijn de prijzen. Er is natuurlijk een 1e, 2e en 3e plaats inclusief prijs, de hoofdprijs echter gaat naar de 4e plaats. Deze hoofdprijs die 1x in het najaar en 1x in het voorjaar wordt toegekend, is een kledingpakket van GUL, en dat levert de laatste dag soms veel rekenwerk op voor de deelnemers rond de 4e plaats. Voor het beschikbaar stellen van de prijzen zijn er wel 6 deelnemers per klasse nodig.

GUL Grand Prix  2009/10De GUL Grand Prix bestaat uit 2 series wedstrijden in de wintermaanden, 4 zondagen aan het eind van het jaar en 4 zondagen in het nieuwe jaar. Het eerste startschot valt elke zondag om 12:00 uur en de wedstrijden duren ongeveer 15 a 20 minuten. Het streven is om elke wedstrijddag 10 races te varen. De laatste start is uiterlijk om 15:00 uur waarna er bij de openhaard van “Ome Ko”, in Muiden, nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.  

De wedstrijden worden gehouden vanuit de haven van K.N.Z.R.V. Muiden te Muiden vlak onder de kust zodat iedereen het goed kan volgen. Ook is er, elke 3e en 4e zondag van de serie, de tjalk Nova-Cura op het water. Belangstellende kunnen dan meevaren en de wedstrijden van zeer dichtbij bekijken. De Nova-Cura wordt namelijk geankerd tegen de baan. (aan alsof er een eiland langs de baan ligt).

Om het weekend kompleet te maken is er elke zaterdag, 's ochtend om 10.00 uur, een uitgebreide fitnesssessie bij Manhattan's Healthclub in Weesp. Dit is onder leiding van Manfred, de personal trainer van de 29er/49er klasse. Kosten voor deelname aan de fitness bedragen €12,50 per keer. Op 21 november en 5 december worden deze kosten gesponsord door GUL (de sponsoring geldt alleen als er door de zeiler ook aan een niet gesponsorde fitnessles meegedaan wordt). Aansluitend is er op eigen initiatief watertraining op het IJsselmeer bij Muiden en ’s avonds kan men tegen een geringe vergoeding blijven slapen op de tjalk Nova-Cura.

Mocht er niet gezeild kunnen worden dan gaan we schaatsen, want op het water zullen we zijn. Het is één keer voorgekomen, we zijn toen gaan schaatsen op de ijsbaan van FlevOnice in Biddinghuizen.

Meer info: www.29er49er.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: