Stormachtige begin van het 25ste Goofies zeilseizoen 2009-2010

Stormachtige begin van het 25ste Goofies zeilseizoen 2009-2010De voorspellingen gaven aan dat de zuid-westen wind tijdens de Goofies zeilwedstrijden zou toenemen van kracht 4 tot kracht 7 met harde windstoten. Om te voorkomen dat de zeilers daardoor in de problemen zouden komen en om iedereen tijdig binnen te krijgen werd een betrekkelijk korte baan onder de wal van Zuid-Beveland gegeven. In de praktijk stond er nog wat meer dan de voorspelde wind. OP een gegeven moment stond er een volle windkracht 8 (stormachtig) met vlagen tot 40 knopen.

Door de gekozen baan en omdat de zeilers voor 16.00 uur, toen het echt begon te “poeieren”, binnen waren was er gelukkig nauwelijks schade. De beschutte Oosterschelde en de vlakke zee zorgde er voor dat er ondanks de wind heel goed en veilig gezeild kon worden.
Alle deelnemers waren het er dan ook over eens dat er van een hele mooie zeildag was genoten en dat de thuisblijvers ongelijk hadden. Ook de toeschouwers bij de start kregen waar voor hun geld. Alle drie de starts waren spectaculair, scherp en reglementair. De boten gingen op één lijn op het startsignaal over de start.

Het aantal deelnemers lag met 45 wat onder hetgeen de laatste jaren gebruikelijk is voor de Goofies races. De oorzaak daarvan was, naast de slechte weersvooruitzichten, de Antwerp race die met 225 deelnemers op dezelfde dag werd gehouden.

Top 3 uitslagen Goofies oktober 2009

Bij de ORC-CLUB 1 boten wonnen Roelien Ornee en Bert Dolk uit Zierikzee met de Ragazza voor A van de Wal uit Barendrecht met de Geluxvogel en Arne Hubrechtse uit Scharendijke die met de Flin derde werd.

Bij de ORC-CLUB 2-5 boten won Kees Meijer uit Waalre met de Switch voor Joost Nijpels uit Kapelle (B) met de Amiga en Henk van Zweeden uit Middelburg die met de Beau Bateau derde.

Bij de ongemeten boten won Andries Wams uit Wolphaartsdijk met zijn boot de Crossroads voor Herman Neyaert uit Antwerpen met de Ware Jacob en
Michiel Sopers uit Goes die met de Windfall derde werd.

Alle uitslagen zijn hieronder te downloaden.
Tekst: Kees van der Vaart

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: