Extreme 40 circuit zonder hoofdsponsor

Extreme 40 circuit zonder hoofdsponsor in 2010De Extreme 40 Sailing Series, van eigenaar en organisator OC events, is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor daar iShares zich heeft teruggetrokken voor het 2010 seizoen. Desondanks dat iShares een contract had getekend voor 2 jaar in het begin van 2009. Ze hadden in het contract een clausule laten in-timmeren dat ze tot 10 dagen na het laatste evenement van het seizoen er mochten uitstappen.

Eerder dit jaar in augustus is het bedrijf iShares opgekocht door BlackRock Inc.

OC events gelooft niet dat dit enige consequenties zal hebben op het Europese circuit of de zopas gelanceerde Extreme Sailing Series Asia 2009/10.

Mark Turner, de baas van de OC groep, was teleurgesteld natuurlijk, maar dit is de wereld van commerciële sponsor-deals. Volgens hem zouden volgend jaar de Extreme Sailing Series toch verder ontwikkeld worden in Europa in samenwerking met alle belanghebbende, teams, sponsors en gaststeden die het succes gedeeld hebben in 2009.

Rick Andrews, hoofd van de iShares marketingafdeling vertelt ons: “With a change in Company ownership of iShares coming on 1st December, we are unable to commit to the sponsorship of this event in 2010, and we have had to use a break clause in our 2 year contract with OC Events. This break clause existed for a 10-day period only, following the final event of the year in Almeria.”

www.extreme40.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: