Start winterserie Drimmelen met prachtig deelnemersveld

Start winterserie Drimmelen met prachtig deelnemersveldAfgelopen zondag was het eindelijk zover. Na maandenlange voorbereiding kon het startschot gegeven worden voor de 1e wedstrijd van winterserie in Drimmelen. Met 62 inschrijvingen in 5 klassen mag de 34e aflevering de boeken in als één van de meest succesvolste afleveringen van de afgelopen jaren.
Zondag met een voorspelling zuid-oost 2 tot 3 en toename naar 6 tot 7 was een spannende uitgave voor het comité onder leiding van John Damen en zijn team medewerkers in de starttoren en op het water met de begeleidingsschepen.

Een groot veld en een stevige windverwachting werd omgezet in spannende potjes, close racing en na afloop een hoop gezelligheid rondom Helma´s tap en kroketten solarium. Met uitbreiding van faciliteiten en nog professionelere begeleiding van de zeilers was de 1e aflevering van 2009-2010 een nieuwe ingeslagen weg om de winterserie weer op de kaart te krijgen.

De uitgelegde banen waren behoorlijk van lengte en in het begin van de wedstrijd bij zuid-oost goed te doen. Naar mate de wedstrijd vorderde bracht de meer toegenomen wind een behoorlijke aanslag teweeg op de fysiek van de zeilers. Mooi om te zien hoe de sportboten en ORC 2, 3 en 4 krampachtig probeerden de maximale snelheid te halen met een hoop inspanning. In de andere klassen was het veel overleven en zorgen dat alles heel in de haven zou komen.

In klasse E waar klassieke winnaars als Wim Jansen en Edwin Scheeve de dienst uit maken zien we een nieuw maar ook oud gezicht. Jack de Been met zijn Friendship pakte hier zijn eerste overwinning. In klasse D waar de J22 dit jaar domineren in aantal was het toch een First Class 7 die met de overwinning naar huis mocht vertrekken. Lucas Kuijsters mocht met zijn nieuwe zelf ontworpen zeilen van zeilmakerij.com fier zijn op de overwinning.

In klasse C een strijd om plaats in tussen Bram den Hollander en Marc van Alphen met de zeezot. Hier een alweer oude bekende met een andere boot, Peter Kreijsig die met zijn Lotus mengde zich tussen de grote mannen en werd tweede. Toch een paaltje voor de zeezot.

In klasse B een apart verhaal. Daar waar normaal Cees Verwijmeren mee doet om de prijzen zit een deel van zijn bemanning op kop in klasse C, D en E. Cees zal facturen klaarleggen vertrouwde hij ons toe!

In D waar Mark Sluimer met zijn nieuwe Elan 3800 aan de start was werd de altijd aanwezige figaro van Jeroen Kop 1e. Een overwinning die prachtig was gezien de aanwezigheid van de Sidney 32, J35 en inmiddels net geteste Sun Fast 3200! Een klasse waar de teams wat zoekende zijn naar de juiste knopjes.

In A de sportboten die in tegenstelling tot het land maar blijft groeien in Drimmelen. Met inmiddels 4 ingeschreven Cork 1720, Antrim 27, Lutra 24, beneteau 25 en 8 MOD aan de start was met het weerbericht in aantocht de amer mooi aangeharkt om er eens een paar mooie brandstrepen te trekken.

Vanaf de start werd duidelijk dat het veld dicht op elkaar zou zitten en dat er geen cadeautjes werden uitgedeeld. Bij het schot verraste de pretraket aan pin end het hele veld door direct weg te trekken. Met een kleine 25 meter voorsprong bij het eerste merkteken was het duidelijk, de gashandle moest vol open en varen met risico´s was de enige mogelijkheid om hier de overwinning te pakken. Bij merkteken A de gennaker/spi op en volle patat naar de Moerdijk bruggen. Pretraket bouwde de voorsprong uit en kon uiteindelijk de ijzersterk varende J80 van Jacco Huigen op 3 sec voorblijven. Nummer 3 krachtig van Kees Ketels , 4 en 5 blijven elkaar heel kort volgen. Prachtige competitie als je aan de goede kant van de streep zit, wat minder als je net 2e of 3e wordt!

Alles werd in Drimmelen gade geslagen vanuit een goed gevulde toeschouwerboot die tijdens de wedstrijden aanwezig is en wordt ingezet de komende wedstrijddagen. Inschrijven is vooraf mogelijk via de site of in het clubhuis. Kortom een mooie dag met topwedstrijden en gezelligheid aan de Amer in Drimmelen. U bent welkom om te komen kijken naar een nieuwe aflevering op 22 november a.s. start 11.30 uur!

Meer info: Winterwedstrijd Drimmelen
Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto: Renee Middelkoop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: