'Nile Dutch' Pretraket verliest mast tijdens winterserie in Drimmelen

Winterserie in DrimmelenZondagmorgen verzamelde zich weer een grote groep zeilers in Drimmelen voor de tweede wedstrijd van de winterserie in Drimmelen. In de weerberichten voorspelde het KNMI een lekker ZZW 15 knopen met een paar uitschieters tot einde van de middag waarna de wind verder zou gaan toenemen. Het comité had gekozen vooraf om de banen wat meer op de Amer uit te leggen indien de voorspelling zich wat eerder zou melden.

Zondag morgen was de regen weggetrokken en was er een waterig zonnetje en een zachte 13 graden, perfect om de dag te beginnen met een lekker kopje koffie en een worstenbroodje uit Helma´s solarium om vervolgens je zeilpak en zwemvest aan te trekken en de grote bose lappen op te hijsen.

Nadat het palaver was voltrokken beende de zeilers naar de boten om te vertrekken. Een moeilijke halve windse start was het vooruitzicht en daar is niet iedereen even bedreven in. Gevolg dat veel boten ver van de lijn verwijderd waren bij het startschot. In klasse E is er een mooie competitie. Dit keer was het Bert van der Hoeff met de Snipa 2 die een paaltje liet noteren daar waar Jack de Been vorige keer eerste werd met toch een aanmerkelijk verschil in berekende tijd. Ron Blaas blijft meedoen en werd wederom tweede. In klasse D werd het een J feestje, de kleine 22 planeerde vrolijk over de baan daar waar de Archambault van Menno Vrolijk dit net als vorige winnaar Lucas Kuijsters niet voor elkaar wisten te krijgen. Peer van Doornmalen pakte de eerste plaats met op 2 seconden Hans brockhus.

In klasse C stuivertje wisselen aan kop, dit keer Beau Bateau van Kees van Gorp op eerste plaats met Zeezot op tweede en de Lotus op drie. Een groot geweld wanneer de grote mannen onder spi of halve wind komen aandenderen. Een spannende pot zondag met een nieuwe kanshebber die zich gisteren melde op de baan, familie Westermeijer met de Jewel is gearriveerd met de hagel nieuwe Jeanneau 44i. Naar het schijnt is de Jewel weken lang in een geheime loods geprepareerd voor de serie en hebben een aantal internationale cracks zich daar laten zien om de boot te `shapen`. Nel is al weken via de skype met Russel Couts in gesprek over de tactische beslissingen en Leo fietst al weken aan de hand van Leontien van Moorsel door de Kralingse bossen om fit te raken. Je kunt tenslotte maar achter één roer tegelijk staan. De klasse is dus gewaarschuwd.

Pretraket gered door Renee MiddelkoopPretraket gered door Renee MiddelkoopIn ORC klasse A voltrok zich een klein drama. Kanshebber Nile Dutch Pretraket zeilende onder gennaker in het eerste down wind rak verloor zonder enige aanleiding de mast! De boot was juist net op snelheid en er was volledige controle over de boot. Een vreemde situatie volgens de beide eigenaren als je vrij op kop ligt en je zoiets over komt. Er was echt geen enkele aanleiding om te denken dat er iets zou kunnen gebeuren vertelde beide eigenaren Sven Machielsen en Tjerk van Loenhout, het ging juist super, we waren vrij van de kopgroep en hadden de concurrentie daar waar we wilde. Buiten een bult op het hoofd van Bram van Hooydonk is er geen persoonlijk letsel. De boot komt er minder vanaf! Er is aanzienlijke schade. Naast het drama ook een mooie pot in A. Jacco Huijgen in de J80 kon de inmiddels 4 Cork´s, Antrim en Max Fun en de diverse andere sportboten voorblijven en pakte de overwinning. Jacco vertrouwde ons toe dat hij al zeven hangertjes voor zijn eerste prijzen heeft uitgezocht! Het bekende hoogmoet.......zullen we komende maanden nauw volgen. Wel een steeds meer aanzwellende klasse in A, er schijnen zich wederom nieuwe sportboot teams voor te bereiden op deelname. We missen de Melges 24 nog!

In klasse B was het wederom JPH van Jeroen Kop die de kop pakte. Met verse worstenbroodjes aan boord was hij 31 seconden voor Jan Hooijmayers die zijn nieuwe zeilhorloge zo had geprepareerd dat hij 200% op tijd aan op de lijn was. Peter Sluimer met zijn nieuwe Elan 380 is onderweg naar boven en schuift al langzaam wat plaatsen op naar de kop, hij werd vijfde. De sunfast 32 club in Drimmelen heeft een dipje, ze komen niet in de buurt van de prijzen. De beide Keesjes moeten er flink aan trekken om bij te blijven.

Al met al een mooi weekend met mooie potten en een nieuw initiatief in Drimmelen.

Zaterdag jl startte de eerste wintercup Micro Magic. Een leuk veld met 10 tot 13 boten bij de eerste start die steeds voor de grote boten op zaterdag wordt gevaren. Diverse toppers uit de MM waren naar Drimmelen gekomen om de eerste fase op te starten.

Meer info: Winterwedstrijd Drimmelen
Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: