Franck-Yves Escoffier en Erwan Le Roux winnen de Transat Jacques Vabre line honours

Multi 50 Crêpes Whaou!Op 23 november, na 15 dagen, 15 uur, 31 minuten en 50 seconden om 22:31 locale tijd, voor ons deze ochtend om 04:31, is Franck-Yves Escoffier en Erwan Le Roux met de Multi 50 Crêpes Whaou! de finishlijn gepasseerd in Puerto Limon te Costa Rica. De Franse zeilers winnen hiermede de line honours van de 9de Transat Jacques Vabre trans-Atlantische zeilrace.

Ze legden de afstand van 5805 zeemijl vanuit Le Havre af met een gemiddelde snelheid van 13,41 knopen.

Update 11:39

Ondertussen is Safran de eerste monohull ook gearriveerd na 15 dagen, 19 uur, 22 minuten en 10 seconden. Safran werd geschipperd door Marc Guillemot en Charles Caudrelier-Bénac en winnen de 9de Transat Jacques Vabre in de IMOCA Open 60 klasse.

www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: