19de Kerstrace te Colijnsplaat komt eraan

19de Kerstrace te Colijnsplaat komt eraanDe 19de kerstrace staat er weer aan te komen, de eerste inschrijvingen zijn al binnen en de discussies over de ratings en starttijden zijn al los gebarsten. Iedereen denk dat de Kerstman daar enige invloed op heeft, dat is dus niet zo. Zijn taak is om deze dag zoveel mogelijk weg te geven en alles goed te laten verlopen. Vorige editie bleek dat toch niet mee te vallen, omdat er altijd situaties voorkomen waar je geen invloed op hebt.

Zoals bij de start van de 18de Kerstrace wanneer er iemand over boord ging en dat het nadien niet zo eenvoudig bleek om het bemanningslid weer aan boord te krijgen.

Om deze reden gaat de Kerstman gaat dan ook dit jaar aan alle schippers een veiligheidsinstructiekaart uitdelen die ze voor de start met hun bemanning kunnen door nemen.

De citroenjenever en de haring serveren we na de wedstrijd voor uw veiligheid en die van anderen.

De glühwein-bar staat dit jaar weer na het succes van vorig jaar in de tent op het terras van de jachtclub samen met de citroenjenever en de haring en andere hapjes

In de deze tijd van crisis en recessie moeten wij voor de Kerstrace toch nog wel een aantal bekende onderdelen laten vallen, ook de Kerstman is genoodzaakt om het geheel wat anders aan te kleden... maar daar komen weer andere dingen voor terug.

De Kerstrace is “wereldberoemd” in Zeeland en omstreken om zijn gezellige prijsuitreiking en de speciale starten, en daar is tot de dag van vandaag niks aan veranderd. Het gaat voornamelijk om de gezelligheid en toch een lekker dagje zeilen. Voor de eerste 10 plaatsen zijn er mooie of minder mooie prijzen te winnen.

De top drie zal spannend zijn dit jaar de winnaar van vorig jaar is er met een andere boot ( LOCAL HERO ) en de favorieten van de laatste jaren de ABOEN en de BEAU BATEAU waren in uitstekende vorm tijdens de laatste Goofie's, natuurlijk zijn er altijd weer outsiders zoals de PRINCE DE PETARCQ die in zijn eerste goofie's race al hoog eindigde in de ongemeten klasse.

Meer info: Kerstrace Colijnsplaat
Bron: De Kerstman

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: