Nieuwe top drie Aruba Heineken Catamaran Regatta

Xander & Mark PolsVlak voor de eerste start in de middag kreeg de open klasse van de Aruba Heineken Catamaran Regatta een fikse bui met stormachtige wind te verduren. De nummers twee John Moret en Paul Smissaert gingen over de kop en vernielden daarbij hun F18 grootzeil.
"Ik ben nog nooit bij 40 knopen gestart", aldus Xander Pols vanaf het strand. Net voor de eerste start in de middag was het raak. Er dreven donkere wolken over en de wind trok aan tot stormachtige kracht.

John Moret en Paul Smissaert probeerden af te vallen (van de wind wegdraaien), maar doken genadeloos voorover. Dat was al het tweede onfortuinlijke moment van deze dag. 's Ochtends begonnen ze met een grootzeil dat uit de klem kwam, waardoor ze zelf de boot moesten omgooien en de start misten. Ze wisten zich tot een zesde plek terug te zeilen. 's Middags liep het anders. Ze vielen in het zeil, dat volledig uitscheurde. Daardoor werd het oprichten van de boot een lastige en langdurige opgave.

Leo Ambtman en Maarten Kroon (NED) konden hun Tornado wel onder controle houden. Ze namen de tweede plek overall over. De broers Pols wonnen opnieuw alle wedstrijden. Toch waren er ook verrassingen. Zo werden de Nederlandse F18-zeilers Willie van der Heijden en Arthur Moerman tweede en derde op handicap. Het Arubaanse/Nederlandse duo Friso Bakker en Henk Hankarth wist vanochtend als eerste over de lijn te komen. Deze mannen varen op een Dart 18 in de open klasse en hoeven een ronde minder af te leggen. Bakker: "Desondanks was het toch een legendarisch moment voor ons."

Na een dag vol actie werden de deelnemers en hun aanhang verwelkomd bij de Holiday Inn dinner party.

Top drie Aruba Heineken Catamaran Regatta na zes races en een aftrek:

1. NED - Xander & Mark Pols, 5 punten
2. NED - Leo Ambtman & Maarten Kroon, 26,5 punten
3. NED - John Moret & Paul Smissaert, 28 punten

www.arubaregatta.com

Foto: Steve Arkley
Tekst: Diana Bogaards

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: