Broers Pols winnen Aruba Heineken Catamaran Regatta 2009

Broers Pols winnen Aruba Heineken Catamaran Regatta 2009"We hadden vanmiddag een race in een race", verklaarde Xander Pols vanonder zijn palmboom op het Arubaanse strand. Hij en zijn broer Marc Pols zetten dit jaar onbedreigd de Aruba Heineken Catamaran Regatta op hun naam. Ze wonnen met hun F18 Nacra Infusion elke race en vrijwel altijd met een grote voorsprong. Dus verzon het duo een andere competitie. Xander Pols: "We zeiden tegen Klaus Rocholl en Christian Goecke: 'Vergeet de handicapberekening. We gaan het op het water uitvechten.' Dat zetten ze op scherp. De Duitse Tornado ging vervolgens tegelijk met de Nederlandse F18 door de gate.

Marc Pols: "We lagen lang naast elkaar en zij gingen ons een paar keer voorbij. Bij de finish zaten ze maar ongeveer twintig seconden achter ons. Dat was erg leuk." Hoewel ze weinig weerstand kregen, genoot Marc Pols van deze week met extreme zeilcondities: "Het was spectaculair. Onze boothandeling ging goed. Ik denk dat het in ons voordeel was dat het zo hard waaide. Anders hadden we zeker meer competitie van John Moret gehad." Moret en Smissaert wisten zich na de uitgevallen races van gisteren weer naar de tweede plek te zeilen. Leo Ambtman en Maarten Kroon zakten naar de derde positie.

Top drie Aruba Heineken Catamaran Regatta na 9 races en een aftrek:

1. NED - Xander & Mark Pols, 7 punten
2. NED - John Moret & Paul Smissaert, 18 punten
3. NED - Leo Ambtman & Maarten Kroon, 23,5 punten

www.arubaregatta.com

Foto: Steve Arkley
Tekst: Diana Bogaards

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: