Noordzee Club reikt jaarprijzen uit

Noordzee Club reikt jaarprijzen uitKees Kaan (Roark) en Erik van Vuuren (S-34) winnen de Verbondsbezem. Jong Talent prijs gaat naar het Delftse studenten team (Delft Challenge) en JanKees Lampe wint de Magic Machine Cup voor beste solo prestatie. De jaarlijkse prijsuitreiking van de Noordzee Club vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in jachtclub Scheveningen.

Voor velen was de uitreiking van de jaarprijzen een mooie gelegenheid om met de nieuwe faciliteiten kennis te maken. Noordzee Club voorzitter Henk Sol praatte de avond aan elkaar en reikte, geassisteerd door Hans Zuiderbaan namens het Watersportverbond de prijzen uit

Prijswinnaars:
Pechvogel Prijs: David de Graaf (Split2nd)
Magic Machine Cup: JanKees Lampe (La Promesse)
Coolhaas prijs: Frans van der Heijden (Daikin Airco)
Flipper kast: Team Delft Challenge
IRC 1 Verbondsbezem/Witte Raaf: Kees Kaan (Roark)
IRC 2 Verbondsbezem/Noordzee beker: Erik van Vuuren (S-34)
ORC1 Competitie/ Harry van Beuningen prijs: Renee Kamstra (Isobar)
ORC2 Competitie/Houtrust beker: Harry Amsterdam (Yacht Vision)
ORC3 Competitie/Noord Hinder beker: Willem Garschagen (Creekwater II)
ORC4 Competitie/Scheveningen prijs: Cock Baas (Impuls)
ORC5 Competitie/Maas prijs: Ben Hoefsloot (Furie)

Traditiegetrouw mocht ieder winnaar het woord voeren, zijn/haar team in het zonnetje zetten en de wederwaardigheden van het afgelopen seizoen, de goede en de slechte toelichten.

Enkele grepen hieruit: Koen Lockefeer die vorig jaar met Eclectic de Bezem won complimenteerde zijn opvolger Kees Kaan en het Roark team met de vele successen in de afgelopen jaren en sprak de hoop uit ze over enkele jaren, na de Middellandse Zee ervaring met de nieuwe Melges 32 weer op de Nederlandse wateren terug te zien.

Erik van Vuuren gebruikte de gelegenheid om de Noordzee Club en vooral ook de organiserende verenigingen te bedanken voor een prachtig seizoen.

Harry Amsterdam, winnaar in de ORC Competitie –en genomineerde voor de Conny van Rietschoten trofee- vond bij een opruiming nog de Goeree beker, de eerste keer uitgereikt in 1961.

En Ben Hoefsloot ook ORC competitie winnaar telde 98 zeildagen en hoe de Rijn hem heel goed bij licht weer maakt.

Tekst: Ab Pasman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: