WK Yngling komt naar Nederland

WK Yngling komt naar NederlandDe Yngling Club Holland is erin geslaagd het WK 2010 naar Nederland te halen. En dat doen ze niet zomaar. Nederland presteerde de laatste jaren als nooit tevoren: Zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen, 4 x wereldkampioen, 5 x jeugd Europees kampioen en 1 x Europees kampioen. En dat alles binnen een tijdspanne van 5 jaar. De Yngling Club Holland wil wat terug doen voor de klasse en laten zien dat ze ook op de wal iets geweldig kunnen neerzetten.

Volgens de Yngling klasse speelt er nog iets. Het gonst in de zeilerswereld want Nederland heerst in de Yngling klasse. Zijn de andere landen minder geworden? Heeft Nederland beter materiaal? Trainen ze zo veel meer? Nu kan men het antwoord op die vragen zelf, dichtbij huis uitzoeken. De Yngling klasse daagt iedereen uit om in juli de strijd aan te gaan! Het selectie reglement wordt zelfs aangepast, waardoor goed zeilen belangrijker wordt dan veel zeilen: ook jij, als druk bezette zeiler, zal in de gelegenheid zijn mee te doen. Als je goed genoeg bent, tenminste...

Natuurlijk, ook trouwe Ynglingers die alle selecties zeilen zullen een heel eind kunnen komen. Maar: de klasse streeft naar veel, goede zeilers op het water!
Er is al belangstelling uit de Valken klasse, 16m2, Splash, FD, J22, Pampus, Spanker. Durven jullie ook?

En er is (veel) meer:

 • Voorafgaand is er het Jeugd EK (tot 23)Er komen top (ex-Olympische) boten beschikbaar om te charteren;
 • We mikken op 80 boten in één startveld;
 • Veel wedstrijden;
 • Géén rustdag, vrijdag al klaar;
 • Track en trace;
 • Tientallen studenten als ondersteuning van de organisatie en zeilers;
 • Gestroomlijnde meting, registratie;
 • Splinternieuwe haven faciliteiten;
 • Goedkoop kamperen direct aan de haven;
 • Slaapgelegenheid op de Bruine Vloot in de haven;
 • Gevarieerde catering op het terrein;
 • Ontbijt, lunch, diner: alles kan, niets moet;
 • Gratis after sail snack;
 • Iedere dag Landen feest;
 • Championships dinner op top niveau;
 • VIP service;
 • Op het water kijken voor belangstellenden;
 • En nog heel veel meer;
 • Oh ja: een onvergetelijke openingsceremonie!

Kortom: zet maar in je agenda: 18 juli, opening WK in Lelystad!

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: