Groupama en Franck Cammas tekenen voor de Volvo Ocean Race

Franck CammasVerzekeringsgroep Groupama heeft gisteren in Brest (FRA) bevestigd dat ze zich inschrijven voor de volgende twee edities van de Volvo Ocean Race met hun oudgediende Franse schipper Franck Cammas. De participatie van Groupama en Franck Cammas staat vast tot 2015 en bevestigen hiermede het vertrouwen in hem. De aankondiging kon niet beter dan tijdens de voorbereiding / standby periode van Franck's aanval op de Jules Verne Trophy met de 32 meter lange Groupama trimaran.

De ontwerper voor Groupama's nieuwe VOR 70 zal niemand minder zijn dan de Argentijn Juan Kouyoumdjian, een kwestie van hem op tijd weg te kapen voor de neus van de andere teams want Juan ontwierp de winnende VOR 70's van de laatste twee edities van de Volvo Ocean Race.

Terwijl Franck Cammas rond de wereld aan het zeilen is om een gooi te doen naar de Jules Verne Trophy zal zijn team reeds aan de voorbereidingen begonnen zijn voor de Volvo Ocean Race. De ontwerper Juan Kouyoumdjian en technisch manager Stéphane Guilbaud zijn reeds aan het werk.

Frédérique Granado, de communicatie directrice van Groupama ligt de aankondiging toe:

“It’s now been over 12 years that Groupama and Franck Cammas have worked together as a team.  Today, we have decided to continue this commitment by participating in the Volvo Ocean Race to inspire a more international dynamic in our common project, Groupama is developing strong links overseas, where we carry out nearly 30 per cent of our business, and the Volvo Ocean Race is clearly the most suitable sports event to reflect our group’s new expansion. We trust in Franck to take up this new challenge and we appreciate his ability to create a team and manage a crew and also the design of the most high performance boats. These qualities will be decisive in the Volvo Ocean Race.”

Natuurlijk is de Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad in zijn nopjes met de terugkeer van een Franse boot in de Volvo Ocean Race:

“The French certainly have their place in the Volvo against the cream of the Anglo-Saxon and European crews. It is excellent news that the Groupama team is joining the race. I have known Franck Cammas and his team for a long time. They are formidable competitors, who are remarkably well organised.  It is going to be an exciting race.”

www.cammas-groupama.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: