Jules Verne Trophy: Groupama 3 is vertrokken

Jules Verne Trophy: Groupama 3 is vertrokkenOp 5 november om 15u30'22'' is Groupama 3 gestart aan vuurtoren Créac'h (Ushant Finistère) met een Noordwestelijke bries en redelijk wat golfslag voor een aanval op de Jules Verne Trophy. Frank Cammas en zijn 9 bemanningsleden zullen de wereld omzeilen over 24.000 zeemijl en moeten om de trofee in de wacht te slepen voor 26 december 2009 terug zijn bij start. Het huidige record staat momenteel op naam van Bruno Peyron en zijn bemanning sinds 2005, zij deden er 50 dagen 16 uur en 20 minuten over.

Franc Cammas eerste indruk kort na het vertrek:

“We’re going to set off under reduced sail to get free of the continental shelf. After that this NW’ly wind will shift round to the West for three hours at which point we’ll have to sail close-hauled. It’s not the ideal scenario for starting out, however the weather window is pretty favourable after that. In fact, from tomorrow lunchtime, Friday, Groupama 3 should already be sailing along the coast of Portugal. At that stage we’ll hit some N’ly and then NE’ly winds, which are set to accompany us to the archipelago of Cape Verde”

De Groupama 3 bemanning lijkt er niet mee in te zitten om in deze ruige omstandigheden te starten.

Stuurman Lionel Lemonchois legt uit:

“We’re going to be shaken about at the exit from the English Channel because the seas are big, but that makes for a good introduction before we slip southwards. It’ll be hot from this weekend, we’ll be at the equator in the middle of next week and the Southern Atlantic appears to be willing to enable us a swift passage”

Als alles volgens plan verloopt moet Groupama 3 de finishlijn passeren voor 26 december om 8uur 9 minuten en 26 seconden.

http://www.cammas-groupama.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Jules_Verne_Trophy

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: