Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee 2009

Conny van Rietschoten TrofeeIn de jachtclub van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt de jury op 19 november eerst bekend wie de winnaars zijn in elke categorie. Bij deze winnaars zit de winnaar van de Trofee. De Conny van Rietschoten Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

De selectie geschiedt als volgt. Zeilers en belangstellenden brengen schriftelijk hun stem uit (brief, website), volgens het reglement dient deze vergezeld te gaan van een motivering. Op basis van alle voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars.

De Trofee wordt op 19 november voor de 28e maal uitgereikt. Onder de genodigden bevinden zich niet alleen de genomineerden in de verschillende categorieën, maar ook de vroegere winnaars van de Trofee, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen.

Voor de trofee zijn de volgende zeilers genomineerd:

Categorie Jeugdzeilen/surfen:

Max Deckers & Duko Bos
en
Maarten Max Moerman

Categorie Bijzondere verdienste:

Harry Amsterdam
en
Ute Vrijburg

Categorie Zeezeilen:

Bouwe Bekking
en
Jan Kees Lampe

Categorie Internationaal en Olympisch zeilen/surfen:

Lisa Westerhof & Lobke Berkhout
en
Coen de Koning & Thijs Visser

www.vanrietschotentrofee.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: